Urmatoarea generatie de camera sport Xiaomi Yi 4K

De ceva vreme ramanem placut impresionati de firma chinezeasca Xiaomi care a intrat puternic pe piata IT prin tehnologie si materiale de calitate la un pret rezonabil. Prima generatie de camere sport a facut senzatie fiind un competitor important pentru multi giganti din domeniu. Acestia nu s-au oprit insa aici, au invatat din neajunsurile generatiei anterioare si ne prezinta o camera nou nouta ce promite niste lucruri extrem de placute pentru impatimitii de miscare.

Noua promisiune de la Xiaomi se numeste Xiaomi Yi 4K Sports Camera 2 Ambarella A9 Sony IMX377 Sensor F2.8 cu ecran tactil. O adunatura de cuvinte pentru un accesoriu asa mic am spune, insa din titlu ne atrage atentia asupra senzorul de imagine si noutatea adusa de ecranul din spatele acesteia.


xiaomi-yi-dashcam-dimension


Noul senzor de imagine IMX377 permite o rezolutie de 12,35 MP, fiind mai rapid si performant in 4K decat generatia anterioara Exmor IMX206.

Baza este aceeasi ca la GoPro Hero 4 cu Ambarella A9 chip

Rezolutie:

  • 4k-max 30 fps
  • 1080p- 120 fps si nu 60 precum prima generatie
  • 720p – 240 fps

Din experienta, solutia optima pentru filmare este 1080p-120 fps. Se preteaza excelent pentru filmele in miscare, solutia 4K fiind deseori inutila, buna pentru marketing, ocupa mult spatiu de stocare si se poate reda doar pe ecrane speciale.


Xiaomi-Yi-Action-Camera-2-4K-Berkapasitas-Baterai-Besar-660x332


Noutatea adusa insa acestei camere este display-ul de 2,19 inchi cu 640X360 pixeli si o rezolutie de 330 PPI. Prima varianta a dus lipsa si acest lucru a contat. Acesta din urma este tactil si extrem de folositor pentru navigarea prin meniu, revederea cadrelor filmate sau nivelul bateriei ori memoriei. Nu mai este nevoie conectarea la Wi-Fi. Totodata se anuleaza si lagurile din momentul actionarii butoanelor de filmare.

Bateria a obtinut o marime de aproape 400 mAh, permitand pana la 110 min de filmare in 4K. Baietii nostri nu ne spun totusi in ce conditii va tine atat, asa ca din experienta noastra iarna in conditii de frig este bine sa apelati la rezerve si nu la povesti.

Modulul de Wi-Fi va fi disponibil in dual band pentru un transfer mai rapid de date, fara lag-uri in miscare cu o distanta considerabila de operare.


yi-action-camera-2-leaked


Ce duce lipsa:

  • In continuare vine in pachet simplu cu un cablu de conectare. Restul de accesorii ce nu ar trebui sa lipseasca din pachet se pot achizitiona separat.
  • Pretul asteptat este in jur de 300 dolari. Mult-putin, voi decideti, insa va spunem doar ca este de 3 ori mai mult decat prima generatie cu accesorii incluse.
  • Nu avem magazin dedicat in tara, asa ca fie apelam la o comanda din afara sau la unul din magazinele universale din tara ce o poate aduce pentru noi. Luam in calcul cateva aspecte precum: pret majorat, timp de expediere, garantie si riscurile de transport.

Concluzii

Una peste alta, aceasta generatie noua se anunta cel putin interesanta si va fi un competitor pentru clasa in care se afla. Promite tehnologie de calitate si imbunatatirea neajunsurilor anterioare. Putem spune fara strangere de inima ca stim pe ce vom da banii in plus. Competitorii directi se vor clasa in jur de 500-600 dolari. Asa ca pretul/calitate ramane inca destul de bun pentru o camera sport ce merita a fi folosita de amatori sau profesionisti. 


*sursa: www.youtube.com


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *