St.Anton, poarta spre powderul Alpilor

St Anton este una din cele mai bine cotate statiuni pentru sporturile de iarna din Alpi  si pe buna dreptate, daca stai sa te gandesti ca este situata in regiunea Arlberg, una din cele mai bogate regiuni in ceea ce priveste cantitatea de zapada. Amplasata la 1,304 m altitudine, St. Anton se lauda cu peste 340 km de partii, 200 km de drumuri off-piste si peste 55 km2 de teren off-piste, toata zona fiind acoperita de un sistem de gondole si telescaune performant alcatuit din 97 de instalatii de transport pe cablu. Aici cochetul se imbina cu luxul si confortul, statiunea punand la dispozitie hoteluri de 5 stele, cabanute cu toate dotarile (sauna, jacuzzi etc), dar si restaurante exclusiviste pentru turisti. 


12-stantonort_fotoburgerwolfgang


Situata la aproximativ 2 ore de mers cu masina fata de aeroport si cu o retea feroviara rapida, statiune St. Anton este usor accesibila, iar odata ajunsi aici, va fi o placere sa o cutreierati la pas sau cu mijloacele de transport in comun. Pe langa avantajele oferite de natura si de pozitionarea in una din cele mai frumoase zone din Austria, St. Anton se mandreste a fi locul de nastere al lui Johann Hannes Schneider, „tatal schiului modern„, cunoscut pentru tehnica Arlberg de schi alpin pe care o predau si azi scolile de schi. Tot aici s-au dezvoltat pentru prima oara apres-skiurile, barurile MooserWirt si Krazy Kanguruh fiind printre primele de acest gen din Europa.


223002


Pe langa aceste avantaje incontestabile, St. Anton investeste in fiecare an in infrastructura si  in dezvoltarea de noi partii si instalatii de transport pe cablu pentru a indeplini cerintele celor mai exigenti turisti. Totodata, in ultimii ani au aparut tot mai multe hoteluri si baruri menite sa puna la dispozitie servicii de calitate pentru turistii care ajung aici. Aceasta statiune se targeteaza ca un domeniu schiabil modern, dar care pastreaza din farmecul traditional. Ospitalitatea locuitorilor, emblema a satucului austriac, se imbina perfect cu trasaturile cosmopolite, St. Anton oferind turistilor nu numai varfuri inalte si zapada din belsug, ci si confort si relaxare.


st-anton-1


Pe langa vacantele la standardele cele mai inalte, St. Anton este si gazda pentru organizarea unor competitii de rang inalt, campionate mondiale de schi alpi, dar si pentru competitii interne.

Aici se schiaza inca de la inceputul lui decembrie si pana la sfarsitul lui aprilie, iar forfota de turisti nu se incheie odata cu venirea primaverii, zona fiind cunoscuta si pentru traseele montane pentru hiking, dar si pentru mountain bike. Vara turistii aleg St. Anton pentru ospitalitatea localnicilor, dar si pentru drumetiile la cascade si pentru centrele spa din statiune.


copyrighter


Pretul unui skipass pentru 6 zile de schi este de 262,00 Eur. Aici gasiti lista completa de preturi pentru sezonul 2016- 2017:

 

 

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *