Freeride World Tour, experienta suprema a libertatii sportive!

Aceasta competitie 100% in natura este expresia maxima a miscarii in locuri nemarcate cu zapada powder. Fara partii amenajate, trambuline sau half-pipe, aici totul e natural. Muntele e traseul, cu plecarea din varf si finis la baza. Concursul este impartit pe cinci categorii si se urmaresc cateva aspecte pentru diferentierea riderilor:

  • dificultatea traseului ales
  • controlul
  • fluiditatea coborarii
  • sariturile si elementele spectaculoase
  • cazaturile

freeride-world-tour-in-fieberbrunn


Este o competitie dedicata profesionistilor. Batalia se da atat pentru fiecare competitie in parte, dar si pentru titlul suprem de Campion Mondial. Locatiile sunt intotdeauna in zone cunoscute pentru powder, peisaje spectaculoase si grad de pericol sporit. Intr-un cuvant EXTREM e potrivit.

Inceput in 2008 in Verbier, de unde si numele initial, dedicat doar pentru snowboarderi, a evoluat pana a ajuns la ceea ce vedem astazi. O competitie la nivel mondial, cu multe categorii si locatii celebre. Cei mai buni atleti se intrec intr-una din cele mai grele coborari, unde timpul nu este esential, ci skill-ul.


2016-01-14_23-30-32_


Competitia sora din Romania este fara doar si poate  RED BULL OSLEA HIRIDE. Dedicata in totalitate pentru freeride, are loc in masivul Oslea din Muntii Valcan.

Mai multe informatii despre aceste competitii gasiti pe:

www.freerideworldtour.com

https://www.youtube.com/user/FreerideWorldTourTV

www.redbull.com/ro/ro/snow/events/1331761585617/red-bull-oslea-hiride-2016




 

*sursa: www.youtube.com

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *