Cum iesim din monotonie pe o vreme ploioasa

Ploaia aduce o data cu ea si o letargie bolnava. Trecerea de la soare cu temperaturi de peste 20 grade la umezeala si frig induce o confuzie organismului, ce pica intr-o asteptare precum celulele fotovoltaice. Sunt totusi cateva reguli si sfaturi de urmat in astfel de momente pentru a depasi cu brio si a profita de vreme intr-o maniera benefica. Tot ce trebuie sa facem este sa avem acel inbolt necesar de energie care face diferenta dintre hibernare si activitate.

  • Mersul la sala poate fi o alternativa pentru zilele ploioase, ajutand demonstrat la ridicarea moralului si la secretarea de endorfine. O ora pe zi poate aduce acel plus de energie si astfel sa trecem usor peste sila cronica si durerile de cap frecvente.

ggKCyPd


  • Alimentatia este foarte importanta si o dieta adecvata cu vitamine, legume si fructe poate ajuta fara doar si poate. In combinatie cu o activitate sportiva, de preferat cardio, este tot ce avem nevoie pentru a sparge rutina.
  • Pentru motociclisti este un prilej bun de a mai pune la punct ultimele detalii atat de necesare pentru plimbarile ce vor urma. Pana la urma nu iti vine sa pierzi vremea cu aceste detalii cand soarele va fi pe cer.

a


  • Bun in orice situatie, o ora de mers la bazin scoate untul din tine. Placut si eficient in acelasi timp. Este acel tip de exercitiu cardio ce ajuta, destinde si relaxeaza chiar daca implica efort.

© Sport the library/Tom Putt Sydney 2000 Paralympic Games Swimming Day 3, October 21st. Action shot of Daniel Bell (AUS) in the pool (butterfly) showing reflections.


  • Sesiunile de antrenament in salile de escalada sunt un lucru de luat in calcul. Fie ca esti pasionat sau doar vrei sa diversifici miscarea, va fi o experienta ce trebuie incercata. Imbina abilitatile, excesul de adrenalina si concentrarea la maxim. Este o buna metoda pentru a depasi perioadele fara soare, apasatoare din punct de vedere psihologic.

rocodromo-2


  • Chiar daca este o activitate statica, poti vedea filme din aventuri epice de peste iarna, sau acelea ce te provoaca si pe tine sa parasesti canapeaua. Intodeauna un exemplu bun va fi urmat.
  • In ordine aleatorie, biliard, ping bong, tenis, fotbal sau alte activitati indoor sunt indicate. Evita izolarea si cauta grupuri care vor petreaca timpul liber in miscare.
  • Ai posibilitatea sa pleci undeva cu soare. Atunci nu sta pe ganduri si fa-o. Un bagaj de mana, cateva zile la soare si ai scapat de ploaie. Chiar daca nu e programat se poate face si pe nepregatite. Mereu vor fi oferte pentru excursii last minute.

road-trip


Sper ca vremea sa nu va stea in cale si sa gasiti in aceste alternative o posibilitatea de iesi din monotonie. Astfel de activitati au rolul de a sparge plictiseala si apasarea stresului acasa-munca-somn. Privim normal aceste capricii ale vremii si incercam sa dam solutii pentru a vedea si partea buna in astfel de momente.

 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *