De ce au castigat motociclistii titlul nemeritat de „donatori de organe”!

Ne-am saturat sa auzim mereu aceasta sintagma ce iti ridica parul de pe ceafa. Motociclismul ce-i drept, vine la pachet cu o serie de riscuri pe care insa le poti minimiza aplicand cateva masuri de protectie, dar si prin dozarea teribilismului . Pericolul este dat de inconstienta unora, dar si de neatentia celorlalti participanti la trafic.

Cu ce difera un motociclist ce goneste cu 170 km/ora pe autostrada in tricou fata de o decapotabila cu un tanar de 18 ani cu 200 km/ora? Ei bine, cam nimic, deoarece in cazul unui accident rezultatul este cam acelasi. Pana la urma inconstienta, lipsa echipamentului si viteza sunt factorii ce fac din oricine un donator de organe.


061512-alpinestars-x-death-spray-custom-anatomy-suit-09


In mica lume moto, extrem de divizata, isi fac locul in special tineri extrem de teribilisti si dornici de a iesi din anonimat. Riscurile la care acestia se expun, atat ei cat si pasagerul duc deseori la accidente fatale. Lipsa de informare cu privire la riscuri, campaniile fara succes si spatiile neamenajate special pentru curse sunt factori ce transforma strazile in piste pentru viteza.

Asemenea oricarui sport ce implica viteza, motociclismul are nevoie de implicare si circuite special amenajate pentru a preintimpina si canaliza excesul de adrenalina si talent in spatii si medii controlate. Lipsa oricarui mijloc de protectie este diferenta intre o leziune minora si una grava. Nu va lasati pacaliti de caldura pe timpul verii sau inconfortul generat de purtarea unui costum complet, mai ales daca plecati la drum lung. Tehnologiile noi au ajutat la dezvoltarea unor sisteme complet ventilate, usoare si extrem de rezistente. Nu mai exista corvoada pielii greoaie ce nu permite circularea aerului.


future-organ-donor_o_963107


Pe de alta parte este si de datoria comunitatii moto si in special a scolilor moto sa informeze, sa previna si daca este posibil sa simuleze unele situatii periculoase. Cele mai bune exemple sunt intotdeuna cele personale. Pana la urma mersul pe doua roti trebuie sa insemne usurinta in miscare si placerea unei escapade cu toate simturile prezente. Scapi de sentimentul de play station oferit de masina si devii unul cu motocicleta. Proasta reclama adusa asupra acestui fenomen face referire la 1% din toti motociclistii.

Aduceti-va aminte ca aveti coarne si nu aripi, fiti cu bagare de seama, purtati echipamentul si pastrati adrenalina pentru circuit! Drumuri bune, asfalt uscat si aventuri nenumarate pentru vara ce a inceput.


*sursa: www.youtube.com


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *