Nici francezii nu mai sunt ce erau odata. Vacantele la schi in Franta vor deveni flexibile

O parte din cei mai mari provideri de cazare din Franta au anuntat ca vor modifica modelul de vacanta de Sambata pana Sambata, model care functioneaza in Franta de ani buni.


plagne_montsoleil_1


Timp de mai multe decenii, vacantele accesibile din apartamentele micute din statiunile franceze s-au bazat cel mai mult pe eficienta. Schiori trebuiau sa ajunga intr-o fereastra de timp fixa sambata dupa amiaza pentru a gasi receptia deschisa si sa faca check-out-ul inainte de ora 10 urmatoarea sambata.

Acest model a fost supus unei presiuni in crestere in ultimii ani. Faptul ca oamenii trebuiau sa se incadreze intr-o fereastra de timp fixa pentru a ajunge in statiuni a dus la aglomeratii pe sosele, cozi interminabile la intrarea si iesirea din statiuni, blocaje in aeroporturi, mai ales in Geneva, preturi crescute ale tuturor serviciilor, multi nervi, toate acestea scazand din calitatea experientei vacantei.


pvbanner


O abordare mai flexibila pe care providerii francezi planuiesc sa o puna in aplicare in aceasta iarna ar putea permite familiilor sa calatoreaca pe sosele mai libere si sa aiba parte de zboruri mai ieftine.

Pierre & Vacances,  cel mai mare provider de cazare din Franta, este unul din sustinatorii acestei variante de vacanta mai flexibile, dar si pentru variantele de cazare care includ mai putin de 7 zile de cazare si servicii personalizate.

Turisii vor putea alege exact cele mai potrivite date pentru vacanta, dar si durata acesteia. Mai mult decat atat, ei vor putea decide daca doresc sa rezerve cazare in regim self-cooking sau sa manance la restaurantele din zona ori sa isi rezerve dinainte mese la preturi promotionale. Totodata, ei vor putea sa comande anterior calatoriei lectii de schi, inchirieri de echipamente, skipass, etc.


flaine


Madame Vacances, alt mare jucator de pe piata de cazare de schi din Franta, care sarbatoreste anul acesta 25 de ani de existenta, are o politica similara. Compania, care opereaza in 26 de stațiuni montane, incurajeaza clientii sa aleaga cate zile si-ar dori sa petreaca in vacanta intr-o destinatie, precum si in ce zi li s-ar potrivi cel mai mult pentru a ajunge, indiferent daca calatoresc pentru doua sau 20 de nopti.


carte-sejour-ski


Aceste vesti nu pot decat sa ne bucure si speram ca si operatorii romani sa preia din ideile companiilor franceze, care au o experienta indelungata in acest domeniu si care s-au adaptat cerintelor pietei, construindu-si astfel un renume in domeniu.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *