OZN-ul din Mont Blanc – Refuge du Gouter

De ce OZN?!  Pentru ca oamenii au putut face ceva parca iesit din lumea asta. Francezii sunt indragostiti de munte, asa ca vor realiza un adevarat monument pentru cei care escaladeaza masivul Mont Blanc. Refuge du Goutereste, amplasat pe un traseu celebru este un proiect ambitios care a fost conceput pe hartie in 5 ani si care va fi contruit in 3 luni.


Group-H-Self-Sufficient-Refuge-Du-Gouter-Mont-Blanc-6

Va  fi amplasat la 3 834m deasupra marii, la cea mai mare altitudine din Franta. Acest refugiu se incadreaza in categoria ‘cladirilor verzi'(self sufficient), non-poluant, care se autosustine cu ceea ce produce. Va fi echipat cu panouri solare si turbine de vant, iar structura va fi realizata din lemn de pin stratificat, care se gaseste din abundenta in aceasta zona, iar geanmurile sunt special concepute pentru acest proiect.

Group-H-Self-Sufficient-Refuge-Du-Gouter-Mont-Blanc-5

La finalul celor 3 luni de constructie, refugiul va putea gazdui 120 de persoane. Costul ? Sase milioane de euro. Satisfactia celor care vor ajunge aici va fi pe masura investitiei.

Group-H-Self-Sufficient-Refuge-Du-Gouter-Mont-Blanc-2
Este o minune arhitecturala moderna, dar in acelasi timp un loc salvator de vieti. Nu stiu daca se va incadra in categoria locatiilor de 5 stele, insa privelistea de acolo cred ca va fi de un milion de stele.

Group-H-Self-Sufficient-Refuge-Du-Gouter-Mont-Blanc-7


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *