Serbia – alternativa demna de luat in calcul pentru schi/snowboard

De cele mai multe ori dorinta de a schia in Romania se cam naruie cand stai si te gandesti ca prinzi aglomeratie pe Valea Prahovei, ca skipass-urile sunt la pret de Austria, dar conditiile pauza, ca unitatile de cazare sunt departe de partie, ca infrastructura nu te ajuta sa ajungi in timp  util, etc., etc.


kopaonik-7798_zpsqqvoybor


Tocmai din acest considerent am inceput sa ne uitam pe la vecinii nostri, sa vedem ce ne pun la dispozitie si daca merita deplasarea pana acolo.

Prima oprire: Kopaonik, Serbia.


piste-map-kopaonik-a883_zpszklubsmk


Kopaonik este cea mai mare statiune din Serbia situata la 1770 m altitudine si care totalizeaza 55 km de partii si 12 km de trasee off-piste, cu partii bine intretinute pentru toti iubitorii sporturilor de iarna, de la incepatori la avansati. Aceasta statiune dispune si de o instalatie de iluminat nocturna “Malo Jezero” pentru cei carora le place schiul pana noaptea tarziu, dar si de o zona dedicata incepatorilor „ski kindergarden” unde pot invata in siguranta miscarile elementare. La acestea de adauga si un snow park unde au loc competitii nationale si internationale.


grandoazasecondaire1


Pe langa zapada naturala, administratia statiunii Kopaonik se bazeaza si pe sistemul de zapada artificiala ce acopera 97% din domeniu, permitand astfel ca sezonul sa tina pana in primavara. Tot din categoria investitii si atragere a turistilor trebuie sa mentionam ca toate partiile sunt conectate printr-un sistem de instalatii pe cablu si telescaune cu o capacitate de 32000 de turisti pe ora, ceea ce face ca timpul de asteptare la coada sa fie redus comparativ cu alte statiuni.

Din Bucuresti pana la Kopaonik  sunt cam 600 km, pe care ii poti parcurge lejer cu masina, iar cazare se poate rezerva fie in statiune la costuri mai mari, fie in Brzece (cam la 17 km distanta) dar la costuri mai mici.

Preturile skipass-urilor in sezonul 2016-2017


*sursa : youtube by Ovidiu Burciu


Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *