Top cele mai bune statiuni de schi din Europa in 2018/2019

In orice domeniu, finalul de an vine de obicei cu liste,  topuri, recapitulari, evaluari si rezolutii pentru noul an, asa ca nu putea lasa deoparte topul statiunilor montane din Europa preferate de turistii care vor sa practice sporturile de iarna. Conform CNTraveler (Condé Nast Traveler), la stabilirea acestui top au contribuit cititorii care au punctat si au tinut cont de cateva aspecte importante, cum ar fi: altitudine, localuri pentru petrecerea timpului liber, accesibilitate.

12. Chamonix – Mont Blanc, Franta

Statiunea aflata la intersectia Frantei cu Italia si Elvetia, Chamonix este considerata ”capitala montaniarzilor din Europa” unde anual mii de iubitori ai muntelui isi pun la incercare limitele.

Pretul unui skipass / zi: 64 EUR care ofera acces la 61 de instalatii si 102 partii.


Related image


11. St. Moritz, Elvetia

Cea mai veche statiune montana din lume, St. Moritz este in aceeasi masura eleganta si exclusivista. Aici soarele straluceste 322 zile pe an, iar vantul uscat creeaza un mediu ideal pentru iubitorii de zapada. Imbinand sporturile de iarna cu shoppingul si relaxarea in centrele spa, St. Moritz este alegerea celor mai pretentiosi turisti an de an.

Pretul unui skipass variaza intre 39-87 EUR si permite accesul la 58 instalatii si 88 partii.


Image result for st moritz


10. Val Thorens, Franta

Aflata la aproximativ 2600m inaltime, Val Thorens este statiunea aflata la cea mai mare altitudine, nu doar din Franta, ci si din Europa. Datorita acestui avantaj, partiile sunt acoperite cu zapada din noiembrie pana in mai, oferind cel mai lung sezon de schiat din Europa. Un alt avantaj apreciat de iubitorii sporturilor de iarna este faptul ca exista legaturi cu celelalte statiuni din zona Meribel si Courchevel, turistii avand posibilitatea sa isi largeasca aria de explorare.

Pretul unui skipass este de 54 EUR (in plin sezon) si acopera 29 instalatii si 86 partii


Image result for val thorens


9. Kitzbuhel, Austria

Aflata la doar doua ore de Munchen, cea mai cunoscuta statiune  montana din Austria ofera turistilor toate facilitatile pentru a-si petrece o vacanta de vis: hoteluri de 5 stele, petreceri spumoase la apreskiuri, spa-uri exclusiviste, partii perfecte. Kit

Pretul unui skipass variaza intre 47- 56 EUR si ofera acces la 54 instalatii si 92 partii.


Image result for Kitzbuhel, Austria winter


8. Gstaad, Elvetia

Cu peste 200 km de partii, interconectate prin intermediul unui tren care parcurge 5 sate, Gstaad este una din statiunile cele mai versatile si cochete din Europa. Centru statiunii este piesa de rezistenta pentru plimbarile de seara, accessul fiind pietonal,  iar stradutele cu arhitectura unica sunt presarate cu magazine exclusiviste.

Pretul unui skipass este de 56 EUR / zi si ofera acces la 47 instalatii si 80 partii.


Image result for gstaad


7. Zermatt, Elvetia 

Inconjurata de cele mai inalte varfuri ale Alpilor, Zermatt este statiunea care dispune de peste 350 km de partii intinse pe 4 zone schiabile, unele aflate la peste 3000m altitudine. Acest satuc aflat la poalele varfului Matterhorn, atrage an de an turisti prin splendoarea peisajelor, dar si prin calitatea serviciilor puse la dispozitie de hoteluri.

Pretul unui skipass este de 75 EUR / zi si ofera acces la 52 instalatii si 143 partii (skipass care include si Cervinia).


Related image


6. Verbier, Elvetia

In 2008, statiunea Verbier s-a reinventat ca fiind una din cele mai glamour statiuni montane din Alpi, inaugurand in acelasi ani trei hoteluri de lux: Richard Branson -The Lodge, hotelul minimalist Nevai (care a gazduit la deschidere si o prezentare de moda exclusivista) si primul club VIP din Alpi – Coco Club. Pe langa promovarea vacantelor de lux, Verbier este recunoscuta si pentru calitatea partiilor, dar si pentru practicarea schiului de tura.

Pretul unui skipass pentru o zi variaza intre 62 – 66 EUR si acopera 45 instalatii si 70 partii.


Image result for verbier


5. Cervinia, Italia

Aflata la poalele Matterhorn, dar pe partea italieneasca, Cervinia este una din cele mai inalte statiuni din Europa. Acest avantaj se traduce prin multa zapada, sezon prelungit de schi si partii interminabile pe ghetar. Skipass-ul din Cervinia ofera acces si la instalatiile din statiunea geamana din Elvetia – Zermatt, ceea ce ofera turistilor o experienta unica in materie de schiat, dar si cea mai lunga partie de 22 km. Tot in Cervinia a fost construit un snowpark aflat la cea mai mare altitudine, cu o multime de trasee pentru toate nivelurile de experienta.

Pretul unui skipass este in jur de 44 EUR care acopera 19 instalatii si 72 partii.


Image result for cervinia


4. Megeve, France

Una din statiunile preferate din Franta, Megeve include trei zone de schi la inaltime si un centru cochet, pietonal, cu strazi pavate, detalii care te transpun in decorurile pictate cu lumini caldute si multa zapada. Daca mai adaugi si trasuri trase de cai, magazine luxoase si apreskiuri cu muzica buna, vei putea multumi chiar si pe cei mai pretentiosi turisti.

 Pretul unui skipass este de 47 EUR / zi si acopera 86 instalatii si 184 partii.

 

Image result for megeve


3. Val d’Isere, Franta

Chiar daca in ultimii ani, Val d’Isere a devenit super aglomerata si scumpa, Val d’Isere ramane una din statiunile preferate de turisti. Cu partii variate, zapada din belsug si o multime de instalatii, Val d’Isere completeaza vacanta la schi cu petreceri interminabile la apreski-uri si localuri animate de turisti dornici sa petreaca si sa cheltuie bani.

Pretul unui skipass este in jur de 51 EUR / zi si acopera 42 instalatii si 81 partii.


Image result for val d'isere


2. Courchevel, Franta

Cu un numar de peste 50 de hoteluri de 5 stele, Courchevel este una din cele mai scumpe statiuni din Europa. Aceasta statiune s-a adaptat zilelor noastre si desi au pastrat strazile pavate, au introdus in substrat incalzire, ceea ce la face usor de dezapezit.  Magazinele de lux si centre spa atrag in fiecare sezon mii de turisti, iar factorul exclusivitate este la el acasa. Asa se face ca aici poti testa si chiar cumpara unele din cele mai scumpe schiuri din lume, placate cu aur – marca Foil – in valoare de 42000 EUR.

Pretul unui skipass este de 61 EUR / zi si acopera 56 instalatii si 99 partii.


Related image


 1. Cortina d’Ampezzo, Italia

Cu o istorie bogata in domeniul sporturilor de iarna, Cortina d’Ampezzo este una din statiunile preferate de turisti din Italia. Acest oras vechi de peste 1000 de ani, sapat in valea raului Boite, a devenit celebru dupa Olimpiada de iarna din 1956. Aflata la 2 ore de Venetia, statiunea Cortina d’Ampezzo pune la dispozitie 36 instalatii si 90 de partii.

Pretul unui skipass variaza intre 43 – 55 EUR / zi.


Related image


 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *