Top 10 accesorii pentru DJI Spark

Desi la o prima vedere pare a fi de jucarie, drona DJI Spark nu conteneste sa surprinda utilizatorii prin capacitatile sale si prin usurinta cu care poate fi ghidata chiar si de cei neinitiati. Pretul accesibil si dimensiunile reduse sunt criterii suficient de puternice pentru a trece aceasta micuta drona pe lista de dorinte.

Si pentru ca joaca cu Spark sa fie completa, orice iubitor de tehnologie isi va dori sa o personalizeze in functie de nevoile lui. Pentru asta, au inceput sa apara pe internet tot felul de accesorii care mai de care mai interesante.

1. Protectii pentru maini (hand guards pentru aterizare / decolare din palma)

Am vazut deja cateva accidente in care degetele au avut de suferit in urma utilizarii functiei de aterizare in palma, lucru ce ar fi putut fi prevenit daca utilizatorul ar fi avut grija sa isi tina palma intinsa perfect sau daca ar fi folosit protectiile pentru palme. Cantaresc doar 3 gr. si se monteaza foarte usor pe bratele dronei. Pot fi utilizate concomitent cu protectiile pentru elice si pot fi achizitionate fie separat, fie in pachet cu protectiile pentru elice. Le poti gasi aici.


2. Blocator pentru elice

Daca nu ai o geanta de transport sau daca vrei si mai multa siguranta pentru protejarea elicelor, iti recomand blocatorul pentru acestea. Il poti achizitiona de aici la un pret de cativa dolari.


3. Protectie pentru radiocomanda

Tot din categoria protectie, dar de data aceasta pentru radiocomanda, recomand protectia pentru stick. Din experienta stiu ca sunt fragile, iar daca la transport exista probabilitatea sa fie avariate, atunci aceste protectii sunt un must have. Le poti lua de aici.


4. Capac de protectie pentru gimbal

Una din cele mai sensibile componente pe care le are drona este gimbalul. Daca la alte modele, acesta este detasabil, Spark vine cu gimbal pe  2 axe, mobil si destul de expus, daca e sa ma intrebati pe mine. Pentru a-l transporta in siguranta e nevoie doar de un capac care il fixeaza si il fereste de praf. Pentru 2-3 $, eu zic ca merita sa  il aveti in kitul pentru Spark. Poate fi gasit aici.


5. Extensii pentru aterizare

Daca vrei ca Spark sa nu aterizeze direct pe suprafete cu praf sau in iarba, dezvoltatorii au pus la dispozitie si extensii pentru aterizare care vor permite ca drona sa nu intre in contact cu suprafetele de aterizare. Se monteaza pe bratele dronei, insa trebuie avut grija ca optand pentru folosirea acestora, va trebui sa renunti la protectiile pentru elice. Le-am gasit aici la un pret foarte bun, iar livrarea pentru Romania este gratuita.


6. Suprafata de aterizare / decolare 

Creata din materiale rezistente si prevazuta cu saculeti cu nisip pentru sustinere, suprafata de aterizare poate fi folosita atat pe nisip, cat si pe iarba pentru a proteja drona la aterizare / decolare. Poate fi folosita de incepatori pentru a exersa aterizarea, dar si pentru avansati in cursele de drone. Poate fi comandata de aici.


7. Protectii din silicon pentru motoare

Confectionate din silicon moale, aceste mici capacele au rolul de a proteja motoarele dronei in timpul transportului. Pot fi achizitionate in mai multe culori, asa ca iti vei putea asorta drona dupa preferinte. Pot fi achizitionate de aici.


8. Stickere decorative

Pentru ca aminteam mai sus de asortat si de personalizat drona dupa preferinte, puteti achizitiona la preturi mici stickere colorate, atat pentru corpul dronei, cat si pentru controller. De la culori aprinse la imprimeuri military, the sky is the limit. Eu le-am comandat de aici si abia astept sa ajunga.


9. Filtre ND / PL

M-am luat cu esteticul si cu asortatul (nah, is femeie, ce sa-i faci?!) si am uitat si de accesoriile cu adevarat utile. Din aceasta categorie, recomand achizitionarea filtrelor ND / PL. Desi ai cateva optiuni de setari din aplicatie pentru luminozitate si contrast, nu strica sa ai in geanta si filtrele ND / PL care vor contribui semnificativ la realizarea unor fotografii / filmari calitative. Pot fi achizitionate separat sau in pachet de 6 bucati si te asigur ca iti vor usura viata, reducand timpul pentru post-procesare. Le gasiti aici.


10. Amplificator de semnal pentru RC (radiocomanda / controller)

Daca vrei sa maresti performantele micutului Spark si sa ii impingi limitele, poti apela la un amplificator de semnal care se monteaza pe RC. Eu nu am fost tentata pana acum sa suplimentez performantele, dar va las linkul, poate sunt interesati. Poate fi achizitionat de aici.


Daca mai aveti si alte accesorii pe care le folositi sau pe care le-ati descoperit intre timp, va invit sa imi scrieti si mie in comentarii.

Gearbest DJI Mavic Pro Mini RC Quadcopter
DJI Mavic Pro Mini RC Quadcopter only $1649.96

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *