10 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa zbori prima data cu o drona

Ai vazut la altii si ti-a placut, te-ai documentat despre ce inseamna domeniul „drona” si te-ai decis sa iti iei ultimul model de drona semi-pro (sa zicem un DJI Mavic). Inainte sa te lasi purtat de entuziasm si sa zbori cu ea, ia aminte cateva sfaturi ca sa nu iti para rau ca ai aruncat pe geam 1000 si ceva de euro.

          1. Inainte de a ridica drona, citeste manualul din scoarta in scoarta! Citeste pe forumurile dedicate despre problemele pe care le-au avut altii inaintea ta. E mai bine sa inveti din greselile altora decat sa le traiesti tu pe pielea ta.



           2. Inainte de a te arunca sa iei un produs scump si avansat tehnologic, cumpara-ti o drona mai ieftina si mai mica. Porneste cu ceva mai putin avansat tehnologic, astfel incat daca dai cu ea de pamant sa nu iti para rau, iar costurile cu reparatia sa te rupa la buzunar.



              3. Familiarizeaza-te cu aplicatia! Marii producatori au dezvoltat simulatoare de zburat pe care ti le recomand cu incredere. Pe langa acestea, unele aplicatii au disponibile si module de zbor care nu iti permit sa ridici drona mai sus de o anumita altitudine daca esti incepator.



             4Nu ridica drona in interior! Risti sa dai cu ea de pereti sa ii provoci daune si pe deasupra sa trebuiasca sa inlocuiesti lustrele si sa si varuiesti! Plus ca peretii atenueaza  semnalul GPS si pot aparea anomalii in functionare. Un cost mult prea mare zic eu. Been there, done that!



               5. Pentru a exersa zborul cauta locuri fara obstacole, cat mai largi, in care sa nu pierzi drona din campul vizual.



         6. Take it slow! Invata intai sa o controlezi sus-jos, apoi stanga-dreapta, apoi combina-le! Un alt sfat important este sa fii atent la aterizare. Cauta spatii drepte, avand suprafata minim de doua ori mai mare decat drona. Pastreaza-ti calmul si concentrarea si o sa vezi ca o sa fie bine.



           7. Verifica sa ai incarcate bateriile de fiecare data astfel incat sa nu ai surprize cand ai drona ridicata in aer!



            8. Fii bland cu comenzile. Inainte de a te incumeta sa prinzi viteza si sa abuzezi de trottere, fii prudent! O sa vezi ca dupa cateva ridicari o sa fii din ce in ce mai increzator! Trebuie sa cunosti controllerul si aplicatia cat mai bine.



           9. Nu te incapatana sa o ridici cand vremea e capricioasa. Toate dronele vin cu instructiuni clare date de producator astfel incat zborul sa se desfasoare in siguranta! Respecta aceste reguli. Nu ridica drona daca sunt rafale de vant, daca ploua, mai ales daca esti incepator. Nu stapanesti controllerul asa de bine incat sa ii poti da „return home” ceea ce ma duce automat la urmatorul sfat.



         10. Ramai calm si cu ochii pe drona cand e in aer! Dupa ce ai invatat aplicatia si ai ridicat drona de cateva ori, incearca sa o tii in raza ta vizuala!


Play video


Sunt curioasa ce experiente ati avut voi ca incepatori si ce alte sfaturi mai aveti pentru a ridica drona in deplina siguranta.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *