Cum sa obtii cele mai bune clipuri cu o camera video de actiune – Tips & Tricks

Ti-ai luat o camera sport si vrei sa te filmezi in timp ce te dai pe partie. Esti in cea mai buna forma a ta si ti se pare ca te dai cel putin pe jumatate din ce vezi prin filmuletele virale de pe Youtube, ajungi seara acasa entuziasmat ca a fost o zi buna si deschizi camera sa vezi ce imagini ai surprins. Entuziasmul tau se cam duce cand vezi ca ba ai filmat doar partia, ba ti-a iesit jumatate de casca in imagine, ba ti-a aburit carcasa, iar sansele tale de a deveni vedeta in online scad dramatic. 


Imagini pentru action camera winter tricks


Inainte de a te apuca efectiv de treaba nu strica sa ai si cateva notiuni teoretice si sa tii cont de cateva sfaturi de la cei care au trecut prin ce treci tu. 

Cum sa obtii rezultate extraordinare folosind camera sport? 

Pe casca. Cea mai intalnita modalitate de prindere este cea pe casca intrucat poate surprinde cel mai bine partia, iar unghiul de filmare este cel mai apropiat de privirea utilizatorului. Pentru a obtine cele mai cool imagini, iti recomandam sa filmezi la 1080p la 60fps in modul wide, cu stabilizarea pornita (acolo unde camera permite aceasta setare).


Imagini pentru action camera helmet


Pe selfie stick. Daca nu ai un partener pentru schi care sa te filmeze, poti apela la un selfie stick care te va filma din prim plan. Pentru cei care se dau cu placa e mai usor de utilizat aceasta metoda, insa pentru schiori folosirea unul selfie stick inseamna renuntarea la unul din bete, ceea ce ar putea sa iti dea peste cap echilibrul. Foloseste aceleasi setari ca in cazul utilizarii pe casca, insa daca ai de gand sa faci trick-uri iti recomand sa setezi camera la 1080p cu 120fps pentru a capta detalii extraordinare.  Jongleaza cu selfie stickul, filmand din fata si din spate ca sa ai cele mai bune unghiuri, insa ai grija la viteza caci poate deveni periculos. 


Imagini pentru action camera selfie stick winter


Pe piept. Mult mai stabila decat prinderea pe casca sau pe selfie stick, prinderea pe piept are si un dezavantaj, dat fiind ca unghiul larg iti surprinde bratele si betele in cadru. Pentru snowboarderi nu as recomanda aceasta modalitate de prindere caci bratele vor aparea haotic in cadru, iar filmarea va fi compromisa. 


Imagini pentru action camera chest winter


Slow motion. Daca ai un program in care poti edita sau pentru Instastories reusite, filmarea in slow-motion e mai mult decat binevenita. Aceasta functie poate incetini filmarea cu pana la 10x, insa daca filmezi de pe casca sau selfie stick, imaginile nu vor fi wow, ci mai degraba plictisitoare. Foloseste aceasta setare atunci cand iti filmezi prietenii, mai ales cand fac trick-uri sau cand „dau cu spray” cand se opresc.

Time lapse. Poti folosi aceasta functie cand esti la cabana si ai priveliste spre rasarit. Programeaza-o sa filmeze cand rasare soarele si vei surprinde cadre extraordinare pe care le vei putea folosi pe Instagram sau pe care le vei putea insera la inceputul clipurilor care fac rezumatul vacantei. 


Imagini pentru action camera time lapse


4K. Daca vrei sa surprinzi detalii wow si peisaje de poveste, foloseste 4K, insa ai grija ca aceasta consuma repede bateria si iti ocupa mult spatiu pe cardul de memorie. Use it wisely!

Tinand cont de sfaturile de mai sus si utilizand un program de editare video, dar si o camera sport care permite aceste functii, iti garantez ca singurul ingredient care iti mai lipseste este creativitatea! 

*Cateva optiuni pentru alegerea unei camere de actiune gasesti AICI

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *