Xiaomi lanseaza un scuter electric care costa 420$

Xiaomi face ce face si intra din ce in ce mai mult pe piata vehiculelor electrice. Dupa lansarea motocicletei Segway Apex, anunta lansarea mopedului 70mai A1 and A1 Pro. Acestea vor fi in incadrate in clasa mopedelor electrice mici, accesibile ca pret.

Xiaomi este unul din cei mai puternici producatori de gadgeturi. Modalitatea de finantare a noilor produse prin platformele de crowdfunding ii asigura un buget considerabil pentru a produce mult, repede si la o calitate inalta. Xiaomi s-a impus in ultimii ani pe piata telefoanelor, a produselor smart pentru casa. Acesta colaboreaza cu branduri mai putin cunoscute pe care le-a integrat sub umbrela sa, crescand astfel domeniile de productie.

Si pentru lansarea mopedelor A1 si A1 Pro, Xiaomi colaboreaza cu 70mai, o companie din China cu istoric in producerea mopedelor electrice.

xiaomi 70mai moped

Specificatii

A1 si A1 Pro sunt mai degraba scutere electrice mici. Alaturi de motocicleta electrica Segway Apex, bicicletele electrice Dirt Ebike X160 si X260, A1 si A1 Pro vor completa gama de vehicule electrice. Astfel Xiaomi isi asigura o plaja destul de mare din acest segment. Daca modelele mentionate mai sus sunt dedicate barbatilor, scuterele electrice A1 si A1 Pro par a fi concepute cu dedicatie pentru femei.

Dimensiunile reduse pastreaza greutatea scuterului electric 70mai la 52 kg. Rotile de 16 inch includ si motorul in partea din spate.

Xiaomi nu a anuntat inca puterea motorului, insa daca ne luam dupa marimea acestuia, ar putea fi cel mai probabil in marja de 700-1000w.

70mai moped

Baterie

Alimentarea cu energie electrica se face printr-un acumulator de 48V 768Wh care ii va permite o autonomie de 60km pentru modelul A1. Modelul A1 Pro va putea oferi o autonomie de pana la 70km datorita acumulatorului de 48V 960Wh. Ambele modele vor avea acumulator detasabil care poate fi incarca separat.

Ambele modele au suspensie full si frane hidraulice pe disc in partea frontala, in timp ce roata din spate este ajutata de o frana cu tambur. Viteza maxima de deplasare este de 25km/h.

Scuterele electrice A1 si A1 Pro sunt prevazute cu display, insa modelul A1 Pro primeste si touchscreen si comenzi vocale. Instructiunile GPS sunt vizibile pe display, ceea ce este neasteptat pentru un scuter electric cu un asemenea pret. Si daca tot am amintit de pret, scuterul electric Xiaomi A1 sare ca pret de pornire 420$ in China.

Si pentru ca Xiaomi ne surprinde mereu, de data aceasta, s-au gandit sa incorporeze camera video 1080p cu wide-angle de 130 grade pentru a filma deplasarile. Diferenta intre cele doua modele este ca la A1 PRO exista si memorie interna, pe cand la A1 trebuie introdus card de memorie.

Pret

Scuterul electric Xiaomi 70mai A1 a avut pretul de lansare de 424$, insa acesta a fost un pret promotional de lansare. Pretul de vanzare va ajunge la 523$.

A1 Pro este un pic mai scump, avand ca pret de lansare de 566$, iar pretul oficial este de 655$.

niu-scutere-electrice

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “Xiaomi lanseaza un scuter electric care costa 420$

Comments are closed.