Mavic Air 2 – ce aduce nou drona proaspat lansata de catre DJI?

Anuntam acum cateva zile ca DJI va lansa o noua drona, iar pozele scapate pe internet lasau sa se inteleaga ca este vorba despre un upgrade la Mavic Air. Nu ne-am inselat, noua drona lansata de DJI se numeste Mavic AIR 2 si este un upgrade la modelul Mavic Air.

Ce aduce nou Mavic AIR 2?

Raspunsul scurt este: o camera mai buna, o autonomie mai mare, senzor mai bun si un controller diferit. Dar sa detaliem, caci am fost placut impresionata de specificatiile noii drone DJI. 

Mavic Air 2 promite o autonomie de zbor de pana la 34 minute (cu 60% mai mult decat predecesorul sau). Camera a primit un upgrade major, iar functia Timelapse poate surprinde imagini cu o rezolutie de pana la 8K. Filmarile vor putea fi inregistrate la 60 cadre pe secunda la o rezolutie de maxim 4K, iar fotografiile sunt la o calitate 48MB. Impresionant, nu-i asa? 

Mavic Air 2  este un pic mai mare decat Mavic Air si cu 30% mai greu, cantarind 570gr.

Specificatii smart

Pe langa specificatiile tehnice, DJI promite ca Mavic Air 2 este cea mai inteligenta si sigura drona din categoria Consumer. Tehnologia utilizata de aceasta drona foloseste undele radio si semnalele satelitilor pentru a identifica locatia unei alte drone prin sistemul ADS-B de supraveghere (AirSense System). 

Camera este prevazuta cu sistem de invatare deep learning si ”advanced scene recognition” ceea ce implica:

HDR care surprinde si combina 7 cadre pentru a reda o imagine clara si cu detalii cat vii. 

Hyperlight – functie similara HDR, dar in lumina scazuta, pentru ca rezultatul sa aiba o expunere cat mai buna si claritate. 

Smart Photo Mode – mod inteligent pentru identificare a unor elemente vizuale prestabilite, precum: zapada, copaci, iarba, cer albastru, apus, rasarit. 

Drona Mavic Air 2 este prevazuta cu senzori de obstacol in fata si spate. Senzorii din partea de jos impreuna cu luminile auziliare ajuta la o buna aterizare in lumina scazuta. 

Drona are un aspect similar cu celelalte drone DJI Mavic, insa controllerul a primit un design nou. Este ceva mai mare, antenele nu mai sunt vizibile, iar telefonul este conectat in partea de sus. 

mavi-air-2

 

 

Chiar daca lansarea acestei drone a avut loc in conditii speciale generate de pandemia de COVID-19, DJI si-a pliat marketingul si s-a adaptat noilor conditii. Dronele DJI sunt targetate ca instrumente indispensabile in supravegherea populatiei pentru pastrarea distantarii sociale. In Italia, autoritatile au apelat la dronele DJI pentru a monitoriza strazile, iar Spania a reconfigurat dronele agricole pentru a dezinfecta strazile. 

Drona DJI Mavic Air 2 este disponibila incepand de azi pentru precomenzi, iar livrarile internationale vor fi onorate incepand cu 11 mai in Statele Unite. La noi cel mai probabil va fi disponibila dupa 1 iunie. Varianta simpla va costa 4090 lei, iar pachetul combo 5049 lei. Pentru prima data, pachetul combo va contine si filtrele ND (finally), geanta, protectiile pentru elice, charging hub si 3 acumulatori.  

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Mavic Air 2 – ce aduce nou drona proaspat lansata de catre DJI?

Comments are closed.