Drona DJI AIR 2S: video 5.4K la 30FPS, functii noi si senzori de obstacol pe 4 directii

Zvonurile despre drona DJI Air 2S au inceput sa apara pe net acum mai bine de o luna. DJI a renuntat la numele Mavic si a numit pe scurt Air 2S ce continua gama de drone AIR.

Drona nu este una noua ca si design, ci aduce mai degraba cateva imbunatatiri vechiului model, care din punctul meu de vedere era destul de performant. Cea mai cool specificatie care a starnit un val de entuziasm este ca AIR 2S poate filma 5.4K la 30FPS. Punctul forte al celei mai noi lansari este CAMERA. Asta datorita noului senzor de imagine de 1 inchi ce suporta 10 biti si 20MP. In timp ce varianta originala Mavic AIR 2 era prevazuta cu un senzor de 1/2”, noua versiune AIR 2S vine cu un senzor CMOS mai mare si cu pixeli mai multi, ceea ce ne determina sa anticipam o imbunatatire a camerei pe acest model. 

Sistemul de evitare a obstacolelor pe 4 directii o fac sa fie cea mai sigura drona din gama Consumer DJI. Nu degeaba a fost lansata sub motto-ul: ”All in one!”.

 

Specificatii drona DJI AIR 2S:

Senzor CMOS 1inch, 20MP
Lentila 35mm, format echivalent 22mm
Rezolutie video 5.4K/30FPS, 4K/60FPS
Zoom Digital 8x
Viteza maxima zbor 68.4 Km/h
Autonomie maxima 31 min
Transmisie video O3, pana la 12Km
Compatibila cu Smart Controller, ochelarii FPV V2, Motion Controller
Tehnologia de evitare a obstacolelor APAS 4.0 (evitarea obstacolelor in 4 directii)
Functii inteligente: MasterShots, Focus Track, Time-lapse.

Drona este prevazuta si cu functii inteligente precum HDR, Active Track 4.0 si OcuSync 3.0. Ce e cel mai cool la aceasta drona este faptul va poate filma 5.4K la 30FPS.

DJI AIR 2S Fly More Combo_1

Camera foloseste ”Intelligent HDR” pentru a putea capta imagini cu minima post-procesare, dupa cum afirma si producatorul. Functia ”Intelligent HDR combină automat mai multe înregistrări pentru a crește gama dinamică a imaginilor fără postprocesare”.

Citeste si Mavic Air 2 – ce aduce nou drona proaspat lansata de catre DJI?

O noua functie intra in lista de specificatii – MasterShots prin care se pot realiza pana la zece manevre diferite ale unui subiect și realizează înregistrări scurte care se pot edita automat, folosind o serie de sabloane predefinite. Mastershots este un upgrade al functiei Quickshot, care iti permite cu o singura apasare de buton sa realizezi scurte filmari impresionante.

Drona accept standardele binecunoscute „Spotlight 2.0” și „Point of Interest 3.0”, dar și „ActiveTrack 4.0”. 

Noua camera adauga 30gr dronei AIR 2 ce ajunge acum la 595 g.

Drona DJI AIR 2S poate fi conectata la ochelarii FPV Goggles V2.  In consecinta, drona accepta, de asemenea, noul standard de transmisie „OcuSync 3.0”, cu care redarea in ochelari ar trebui să ruleze fara probleme. Pentru a evita avioanele sau elicopterele, DJI instaleaza emitatorul de semnal „ADS-B” pentru a primi un semnal de la avioanele din apropiere.

Acumulatorul are o capacitate de 3.500 mAh, acest lucru a fost deja confirmat de o inregistrare FCC. 

Telecomanda chiar daca seamana cu cea veche, are cateva imbunatatiri. Pachetul Fly More Combo contine si un set de filtre ND4/8/16/32) 

Din punctul meu de vedere, si nu numai, drona DJI AIR 2S este cea mai cool drona pe care o poti avea in acest moment in bagajul de vacanta. 

Comanda acum din Shop Namstare varianta standard sau Fly More Combo.

Olgu

Have less! Do more! Be more!