NIU a lansat motocicleta electrica RQi-GT si scuterul electric acoperit TQi-GT

NIU, unul din cei mai importanti producatori internationali de scutere electrice, a lansat la inceputul anului doua noi modele de vehicule electrice de mare putere. Este vorba despre motocicleta electrica RQi si scuterul acoperit cu 3 roti NIU TQi. Dar sa le luam pe rand.

Motocicleta electrica NIU RQi-GT

Prezentata cu mare fast la CES 2020 la standul NIU, motocicleta RQi-GT a atras o multime de aprecieri si entuziasm.

Motocicleta NIU RQi-GT are specificatii impresionante, poate atinge o viteza maxima de 161 km/h si o autonomie de pana 129 km. Aceasta motocicleta este pusa in miscare de un motor de 30 kW (40CP), proiectat si construit de NIU, impreuna cu doi acumulatori detasabili cu o capacitate combinata de 7kWh.

Din specificatiile mentionate de producator amintim farul inteligent care isi adapteaza pozitia pe viraje, franele anti-blocare si controlul tractiunii.

Tehnologia incorporata in motocicleta electrica NIU RQi-GT o plaseaza in categoria vehiculelor smart. Vorbim despre conectivitate IoT (internet of things) 5G, acumulatori Panasonic care contin celule Panasonic conectate IoT, conectivitate Bluetooth, GPS, aplicatie smart prin care iti poti verifica chiar si presiunea din pneuri. Cat de tare e asta?

motocicleta niu rqi-gt

 

Scuterul electric acoperit cu 3 roti NIU TQi-GT

O alta atractie a standului NIU de la CES 2020 a fost scuterul electric cu 3 roti TQi-GT. Desprins parca din filmele SF de acum doua decenii, scuterul NIU TQi impresioneaza prin designul clean dar si prin specificatii de top. Acesta poate atinge o viteza de pana la 80 km/h si autonomie de 241 km. Motorul Bosch impreuna cu acumulatorii Panasonic sunt ”de vina” pentru performantele acestui vehicul electric smart. Si daca tot am mentionat ”smart”, trebuie sa va spunem si de ce este smart: pe langa functiile de pilot automat, TQi este capabil sa se parcheze singur :). Da, ati citit bine, este prevazut cu functia self-parking. Ca si RQi, scuterul electric pe 3 roti TQi face parte din ecosistemul IoT. Astfel, utilizatorul poate avea tot timpul control din aplicatie asupra scuterului TQi – poate ajusta setarile, poate bloca/debloca scuterul, poate deschide scuterul direct din aplicatie etc.

scuter electric niu tqi-gt

Ca si RQi, TQi va fi disponibil spre sfarsitul anului si abia asteptam sa il scoatem la teste.

Pana atunci, te invitam sa testezi scuterele electrice NIU disponibile in Romania.

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!