Sinaia la prima zi deschisa

Vorbim de ceva timp despre zapada, ski si deschideri de partii, insa vremea nu a prea tinut cu noi si iarna intarzie sa apara cu zapada abundenta. 

De cateva zile au inceput sa apara timid poze cu zapada de la Sinaia, insa parerile despre starea partiilor erau impartite si la 2 vesti bune venea alta proasta. Eram hotarati sa asteptam conditiile prielnice pentru a practica sporturile de iarna, insa dupa un pahar de vin, nu mai aveam stare si ne-am schimbat planurile la 180 de grade. Ce a iesit? O zi perfecta!

1

Bagaj in 5 minute, toate camerele la incarcat si plecare sambata la ora 6.00 spre Sinaia. Soarele de un rosu sangeriu ne-a urmarit tot drumul pana pe Valea Prahovei, iar in fata se inaltau muntii cu capetele albe. Neobisnuit de liber drumul Bucuresti-Sinaia, s-a putut urca cu masina pana la cota 1400 m cu ceva peripetii pe gheata din curbe. Instalatiile de urcare sunt functionale, vremea a fost ca intr-o zi de aprilie, fieraria se misca in reluare, piscurile albe, viscolite si partiile batute, inca neatinse de skiuri – ce am putea sa cerem mai mult? 

2

Am avut parte toata ziua de un soare orbitor, niciun nor pe cer (nici macar pentru o poza artistica), zapada numai buna de schi, fara pietre sau alte incidente. Rar am prins asa zi la Sinaia!Skipasul l-am achizitionat de la cota 1400 m si include urcarea-coborare cu telecabina si o zi intreaga pe Valea Dorului (vechile instalatii) in valoare de 145 lei. Mult sau putin, va las pe voi sa decideti. Pentru vremea si distractia de ieri a fost priceless. Coborari, urcari cu fieraria, poze si filme, pe scurt, ziua perfecta. Ar fi fost placut sa vedem si ceva zburatori (kite-boarders) la cat de insorita a fost vremea, iar conditiile de vant spre 0, dar poate sunt inca la mare.

3

Toata ziua trecuta am trait-o, parca, intr-un deja-vu, caci ultima zi din sezonul trecut la Sinaia a fost identica cu cea de ieri. Exact aceeasi zi, trasa la indigo, poate cu mai putina zapada si viorele ivite pe ici pe colo. Lumea s-a dat, a urcat pe varfuri cu schiuri de tura, s-a bronzat, s-a filmat si s-a bucurat de iarna exact asa cum ar trebui sa fie. Stratul de zapada permitea si coborarea pana la cota 1400m pe Carp sau Papagal, dar doar pentru cei experimentati si cu multa bagare de seama, deoarece oficial partiile nu sunt deschise. Drumul de vara nu e recomandat caci nu e zapada. Cine a deschis sezonul la Sinaia ? Pasionatii care nu asteapta ziua de maine si nu iau in seama stirile de la tv. Am vazut de toate, de la downhill pe zapada la pusti de 3 anisori pe placa. 

4

O alta stire care merita randuri in acest articol face referire la noua instalatie de telegondola. Am reusit sa aflam de la oamenii care lucreaza la finalizarea lucrarilor ca nu sunt sanse ca noua instalatie sa fie deschisa publicului iarna aceasta. Vor fi efectuate verificari si testari in toate conditiile de vreme si abia iarna viitoare va lua locul Fosilei. Cel mai probabil in 2017 ne vom bucura de urcarea pana la 2000m pe o singura legatura moderna. Am observat ca stalpii sunt toti in picioare si este tras printre ei doar cablul care ajuta la transport de materiale, iar telegondolele stau cuminti in asteptare la baza, testand momentan rezistenta la rugina. Sezonul a inceput perfect petru Namstare si speram sa o tinem asa tot anul cu vreme buna si distractie de la fata locului. Sinaia dovedeste inca o data ca poate incepe si termina inaintea tuturor, fiind avantajata de altitudine si expunere. 

5


6


7


8

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *