Schi test Fischer RC4 WorldCup RC 2013

Chiar daca nu vorbim de o generatie noua de schiuri, tehnologia si materialele folosite sunt inca actuale si isi fac treaba excelent. Schiorii cu experienta sunt familiarizati cu acest tip de schi destinat nivelului avansat, extrem de dur, folosit cu precadere in competitii. 

Specificatii 


847812


  • Un schi dur, lung si ingust cu o latime sub legatura de 75 mm ne trimite imediat la raftul dedicat pentru race. Este destinat barbatilor, prin tipul de constructie si greutatea considerabila.

  • Constructia este sidewall de tip Sandwich, fiind folosite materiale precum carbonul si titan.

Test 

Conditiile pentru testare au desfasurate pe doua zile in locatia Ski Resort Transalpina. Vremea a tinut cu noi, partiile impecabile in prima jumatate a zilei a permis un schi de calitate la o viteza buna. 


12804174_1337518016265674_1813537371_n


Ziua de sambata a fost dedicata concursului de Slalom Urias in varianta OPEN. Trebuie specificat ca acest tip de schi este destinat pentru viteza si are lacune in ceea ce priveste partea de carv, dar a trecut cu brio si testul competitiei. Dar nu putem avea mereu partii impecabile, asa ca cel mai des intalnim portiuni de gheata si suprafete alunecoase dure. In general a doua parte a zilei aduce o partie in conditii mai putin bune pentru schi, dar RC4-ul nostru a tinut sa-mi demonstreze ca nu exista gheata pe care sa nu o cucereasca. 

Avantaje

  • Schi dur dedicat nivelului avansat. Zbori la propriu cu ele si nu te lasa balta pe nici o suprafata intalnita.
  • Nu are varsta, fiind construit cu materiale de calitate si legaturi bune.
  • Iti aduce siguranta de care ai nevoie la viteze ce pot depasi 100 km/ora. Nu vibreaza, nu se indoaie si se aseaza precum trenul pe sine.

20160228_130045


Dezavantaje

  • Un schi destinat pentru singur rol, bine definit – viteza. Pasionatii de adrenalina pe partie vor aprecia si folosi RC4.
  • Greutatea la manevrare si carat, din cauza dimensiunilor si greutatii considerabile.

Concluzii

Pentru mine a fost dragoste la prima vedere. Pasionat de powder mai simt din cand nevoia de viteza si adrenalina pe o partie bine batuta la primele ore ale diminetii. Doua zile de test care m-au convins de potentialul acestor schiuri. Am putut face o paralela intre aceasta generatie si cele din 2015 testate anul trecut in conditii similare. Un schi pentru off-piste si unul race de „rasa” este alegerea mea pentru o sesiune de schi pe cinste. Asa ca in debaraua mea cu echipamente mai facem loc de acum inainte si la o pereche de Fischer RC4 Worldcup RC.

Powered by: www.darkoxxo.ro


*sursa: www.youtube.com


 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *