Rupti de realitate la doua ore distanta de oras – Siriu

Asa cum am promis, vom dezvalui zonele extraordinare ce ne inconjoara si care merita vizitate. Acele locuri ascunse de care vei auzi doar daca cineva iti povesteste despre ele. Azi povestim despre Siriu, o zona frumoasa, foarte draga noua.

Siriu

Una dintre acestea este Siriu. La nici doua ore de mers cu masina din Bucuresti, asezat intre Buzau si Brasov pe valea raului cu acelasi nume, ne ofera posibilitatea deconectarii totale departe de stresul si aglomeratia specifica oraselor. Lacul de baraj artificial, de un smarald inchis ofera o priveliste incredibila din orice unghi ai incerca sa surprinzi in filme sau imagini. siriu-lacul-vulturilor Raiul impatimitilor de motociclism vor gasi o sosea in stare buna care ofera curbe spectaculoase, viaducte suspendate si ace-de-par pentru a-ti aduce zambetul larg. Dar sa nu uitam pentru ce venim la Siriu si anume liniste, natura si deconectare. Hai sa spunem ca avem din belsug aceste lucruri fara a pica in extrema plictiselii.

Ce nu trebuie ratat?

  • Drumetie de o zi catre Lacul Vulturilor, lac periglaciar, ce salasluieste pe varful muntilor accesibil pe traseu montan, de o frumusete rara.
  • Cascada Casoca iti poate aduce racoarea de care ai nevoie intr-o zi de vara cand temperaturile sar de 40 de grade.
  • Drumetii la baza lacului Siriu si de ce nu o baie in apele sale limpezi.
  • Nu trebuie ratata o vizita la apele termale din apropierea lacului. Fostele sonde scot apa termala de la 1.5 km adancime.
cascada-casoca-3 Am pomenit mai devreme ca plictiseala nu se regaseste in program, asa ca vei putea experimenta pe propria-ti piele sesiuni de rafting, escalada, pescuit, echitatie sau trasee montane. Pensiunile din zona va pot furniza informatiile necesare, va pot oferi cazare buna la preturi decente si va pot pune pe masa bunatatile din renumita zona culinara a Buzaului. Arhitectura inca se bazeaza pe celebra piatra de Siriu si lemn care a fost inca menajat, padurile fiind pastrate intacte. Fiind la confluenta a doua judete, Buzau si Covasna, se poate observa influenta ambele tipuri de comunitati. DCIM100GOPROG0031371. Singurele echipamente pe care le recomandam sunt cele de fotografiat si filmat, restul fiind inutile in aceste locuri inca salbatice. Pregatirea pentru trasee sa fie adecvata si o data ajunsi la Lacul Vulturilor, in golul alpin este de asteptat ca vantul sa bata destul de tare. Va propunem asadar o incursiune intr-o locatie unica din Romania unde natura inca se pastreaza intacta, iar semnalul la telefon dispare.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Rupti de realitate la doua ore distanta de oras – Siriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *