Zapada artificiala chiar si vara! Unde si cum e posibil

O fabrica italiana pe nume TehnoAlpin se lauda cu o tehnologie revolutionara in producerea de zapada artificiala, chiar daca temperaturile ating 32 grade.

Deja frustrati de temperaturile blande din aceasta iarna cu precipitatii scazute, astfel incat nici statiunile dotate cu instalatii nu au putut opera din cauza gradelor ce nu au scazut sub -2, aceasta veste nu poate decat sa ne bucure.


p2250119


Cum functioneaza?

Noua tehnologie se bazeaza pe producerea de fulgi gheata uscata, intr-un container metalic la o temperatura regulata. Asemenea unui congelator plin cu gheata si echipat cu o banda transportoare pentru a arunca pur si simplu zapada unde avem nevoie. Avantajele folosirii unei astfel de tehnologii pe langa temperatura de operare, se refera la consumul redus de apa. In schimb necesita costuri mai mari de cumparare si foloseste mult mai multa energie decat cea traditionala.

Primele teste au facute in America, intr-o statiune de schi de langa lacul Tahoe, California. Intr-o prima faza va fi folosita pentru amenajarea de rampe si a unui park pentru distractie in cadrul concursului Woodeard Tahoe, ce va avea loc in lunile iunie-iulie.


92292376


Nu se asteapta sa fie inlocuite vechile instalatii, doar ca acest echipament vine in completarea lor ajutand la intretinerea partiilor, prelungirea sezonului si conditii mai bune pentru mentinerea stratului de zapada artificiala.

Concluzii

Ideea este buna si va fi imbratisata pentru evenimente exceptionale, partii private si parcuri de distractie, in cazul Olimpiadelor de iarna sau pentru a functiona concomitent cu instalatii traditionale. Temperaturile influenteaza timpul de expunere, dar producatorii ne declara faptul ca vom fi surprinsi, deoarece temperatura zapezii este extrem de mica si rezistenta la grade pe plus.


*sursa: www.youtube.com


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *