Filmarea perfecta? Iata cateva sfaturi utile pentru utilizarea camerelor sport

Folosirea camerelor sport pentru a surprinde cele mai importante momente din vacanta a devenit din ce in ce mai des intalnita. Pretul acceptabil, calitatea componentelor si gama larga din care putem alege a facut posibila impanzirea internetului cu multe filmulete de la cele anoste pe care le derulezi sa se termine mai repede la unele cu adevarat spectaculoase.


sdfsdfsdfsd


Oricine poate filma si edita un video la o calitate relativ buna, insa diferenta dintre un clip reusit cu multe vizualizari si unul mediocru va fi data de multitudinea cadrelor surprinse, post-editare si skill-ul persoanei care filmeaza/editeaza. Primim des intrebari referitoare la echipamente, mijloace de filmare si trucuri pentru a iesi din sfera filmelor realizate de amatori.

Am ales pentru exemplul nostru doua camere cu raport calitate/pret extrem de bun la un pret pana in 1000 lei. Ambele camere vin de la KMAX, gata de folosire, cu multiple accesorii in pachet.

Revenim la treaba noastra, incarcam bateriile full, gasim o locatie frumoasa, incalecam pe motor si plecam in aventura.

Setarea camerei sport KMAX

  • Pentru o filmare buna o rezolutie de 1080/60 fps este suficienta. Asigurati-va ca bateriile sunt incarcate mereu, carcasa inchisa si curata. O asigurare nu strica, mai ales daca miscarea este foarte brusca.
  • Setarile din fabrica trebuie modificate in functie de necesitatea sau mediul de folosinta. Modulul LOOP dezactivat, data sa nu fie afisata (altereaza imaginea) si ISO adaptata corespunzator luminozitatii in care filmam.
  • Accesoriile (18 la numar) permit multiple modalitati de prindere si adaptare in functie de sportul practicat sau folosire a camerei. Unghiul larg permite captarea eficienta a intregii actiuni, iar focalizarea nu mai reprezinta o problema, fiind facuta automat.
  • Inca un sfat sa folositi cat mai multe unghiuri posibile pentru a capta actiunea, astfel imaginea nu va fi plictisitoare si anosta.

asfasfasf


Stabilizarea imaginii

  • O mare problema pentru toate camerele sport o reprezinta stabilizarea. Nu trebuie sa disperati insa. Sunt cateva metode ce va pot face o filmare fara „Parkinson„. In primul rand trebuie avut grija la locul prinderii si accesoriile folosite.
  • A doua metoda de stabilizare e putin mai costisitoare, dar merita toti banii. Atasarea camerei de un gimbal cu stabilizare pe trei axe. Acesta corecteaza imaginea automat folosind trei motoare brushless si un giroscop automat. Scapam de balansul si durerea de cap in timpul unei vizionari ulterioare, imaginea pastrand nivelul orizontal in orice moment.
  • O ultima editare se face cu ajutorul unui soft special. Atat Windows cat si Apple, au solutii gratuite pentru a face un montaj bun pentru filmarea ta. Majoritatea  mijloacelor de editare au un anumit modul ce ajuta la corectarea imaginii. Totodata in momentul incarcarii pe Youtube, vei putea aplica o corectare de stabilizare a imaginii.

dasdasdasdasdas


Editarea propriu-zisa

  • Indiferent de metoda aleasa pentru editare, pasii sunt in general aceiasi. Vizionarea cadrelor surprinse, taierea si lipirea lor in ordinea dorita.
  • Aplicarea efectelor, a textului sau tranzitiilor de la o secventa la alta, precum si aplicarea fundalului sonor. Acesta din urma poate fi decisiv pentru filmul tau. Atentia la incarcarea pe Youtube si la drepturile de autor. Daca nu doriti sa complicati situatia, puteti folosi un soundtrack din lista oferita de Youtube.
  • Pe fiecare cadru in parte se poate umbla asupra vitezei de redare, efectului de slow-motion, contraste sau luminozitate. Astfel putem corecta ceea ce camera nu a putut face fizic.

IMG_18082016_074131


Final tips

Indiferent de varianta de camera aleasa, in urma unei editari bune, filmarea va fi extraordinara si va iesi din sfera amatorului, ce a pus mana prima data pe un echipament. Diferentele sunt facute de talent, softul de editare si folosirea corecta a accesoriilor, precum si setarile facute in prealabil. O buna informare si urmarirea unor tutoriale va ajuta sa produceti material video de calitate, indiferent ca mergeti pe varf de munte sau in adancul marilor. Cateva camere sport, o gasca de prieteni si aventura voastra va putea fi precum viralele de pe Internet.

Exemplu mai jos pune fata in fata, o editare minima cu o filmare bruta.


* Va asteptam pe canalul nostru de youtube


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *