Xiaomi Mi Mouse dual mode – conectare Bluetooth si Wifi – Test

De Xiaomi ati tot auzit la noi, fiind unul din cei mai mai producatori globali de tehnologie, cunoscuti pentru gadgeturile ultra-performante si cu un design minimalist. Daca initial s-au lansat pe piata telefoanelor, iata ca in cativa ani au intrat in mai toate domeniile cu produse bune, la preturi decente, consolidandu-si pozitia foarte rapid. Ramanem in zona de IT totusi, caci vreau sa povestesc despre mouse-ul dual care pe mine m-a cucerit din prima, si nu doar prin aspectul metalic, ci prin modul in care se misca si cat de repede l-am conectat.


Comanda a fost plasata pe Gearbest si a ajuns in Bucuresti cam in 2 saptamani la posta din cartier.

Dupa cum ne-a obisnuit Xiaomi, produsul vine ambalat in cutie din carton rigid si are un design minimalist, subtire. In pachet veti gasi mouse-ul Xiaomi Mi dual mode, 2 baterii AAA, receiverul USB si manualul in chineza :).  Carcasa mouse-ului este compusa din plastic si aluminiu, fiind disponibil in 3 culori: champagne gold, dark grey si silver.


Caracteristici tehnice:

  • tehnologie fara fir, conectare prin Bluetooth (4.0) sau WiFi (2.4 G)
  • compatibil Windows 7/8/10, Google TV Box, HTPC, IPTV, Pad, PC, PC360
  • materiale: plastic ABS si aluminiu
  • greutate: 77.5 gr
  • rezolutie: 1200DPI
  • 2 butoane, rotita.

Design

Construit din materiale durabile, plastic ABS si aluminiu, mouse-ul Xiaomi se potriveste oricaruit tip de laptop, desktop sau platforma care accepta acest periferic. Incape usor in orice buzunar si nu atarna greu in bagaj, cantarind doar 77 grame. Ca o parere personala, acesta nu mi se pare potrivit pentru gameri, unde ai nevoie de mult mai multe butoane si functii complementare.


Imagini pentru xiaomi mouse


Rotita nu are grip, insa nu am intampinat probleme in utilizare, nu aluneca, fiind acoperita cu un cauciuc aderent, placut la atingere.

Pe partea inferioara veti regasi butonul prin care se poate selecta modul in care va fi utilizat mouse-ul: Bluetooth sau WiFi, dar si butonul On/Off si senzorul laser. Tot pe partea inferioara veti gasi spatiul dedicat celor 2 baterii AAA si receiverul WiFi care se conecteaza prin USB.


Imagini pentru xiaomi mouse inside


Inainte de a scrie acest review, l-am folosit intens in jur de 2 saptamani, asa ca imi pot face o parere despre acest mouse Xiaomi. In primul rand imi place faptul ca am renuntat la firul incomod al mouse-ului pe care il foloseam anterior, de care ma incurcam de fiecare data cand trebuia sa lucrez de pe canapea. Apoi imi place faptul ca prin functia duala de conectare, chiar daca nu am receiverul la indemana, totusi il pot conecta la laptop. Mi s-a intamplat in trecut sa pierd receiverul de la un alt mouse, iar acesta sa devina  inutil pentru ca nu am mai gasit acel receiver. Un alt aspect este designul –  imi plac produsele Xiaomi si cu siguranta Mos Craciun a primit scrisoarea mea in care ii ziceam ca imi doresc si laptopul 🙂 (AIR 13, da?)

Mouse-ul Xiaomi Mi dual mode costa in jur de 23$ si poate fi achizionat de pe Gearbest, fara alte taxe si cu livrare gratuita.

Olgu

Have less! Do more! Be more!