Stabilizatorul de imagine SooCoo – utilitate si test

In activitatea noastra suntem in permanenta cautare de solutii pentru a ne usura munca, iar in ceea ce priveste partea de filmare, am tot incercat mai multe metode de la programe de editare la stabilizatoare mobile care sa ne ajute sa avem o calitate inalta a imaginilor, fie ca vorbim de camere sport sau smartphone. De cele mai multe ori avem de ales intre tehnologii voluminoase sau greu de montat/folosit si foarte scumpe.

Dupa multe cautari am dat peste un concept ce promite sa ne rezolve o mare parte din problemele aparute la o filmare in miscare. Stabilizatorul produs de firma SooCoo face exact ce avem noi nevoie. Am analizat mai jos fiecare functie este importanta pentru un om activ, cu multe pasiuni.


img_07122016_131344


  • Stabilizarea

Cea mai importanta functie – de unde si numele. Trebuie mentionat de la bun inceput ca este mobil pe o singura axa (un singur motor fara perii), eliminand efectul de balans lateral. Stiu nu e complet, dar in combinatie cu o camera echipata cu gyro digital face treaba buna. Poate fi folosita la schi sau bicicleta, sporturi de implica miscare stanga-dreapta si ii veti gasi utilitatea imediat.

  • Impermeabilitatea

Eu o consider extrem de importanta deoarece mai mereu activitatea noastra se desfasoara intr-un mediu umed, fie ca vorbim de schi/snowboard iarna, fie ca aducem in discutie inotul in mare vara. Acest echipament este IMPERMEABIL


img_07122016_131653


  • Modalitatile de utilizare

Poate fi folosit cu o camera sport (chiar si cu carcasa) sau pur si simplu cu telefon mobil. Este compatibil cu prinderile de GoPro, astfel incat poate fi prins in multiple moduri in functie de cadrele surprinse. Usor, construit din plastic dur, fara butoane inutile si destul de compact, chiar si cu aparatul de filmare montat.


img_07122016_131320


  • Usurinta la setare si utilizare

Nu iti trebuie abilitati de programator pentru a seta si utiliza SooCoo. Il scoti din cutie, montezi camera cu 2 suruburi, il pui pe casca, tii apasat butonul de start 3 secunde si isi face treaba. Bineinteles acesta se poate calibra si updata ori ce cate ori este nevoie. Optiunea pentru camera este a utilizatorului, acesta putand fi adaptat pentru multe modele disponibile pe piata. Va recomandam folosirea camerelor Xiaomi sau SJCAM, cu raport calitate/pret excelenta.


img_07122016_131441


  • Best price for your money

Am apelat la celebra sintagma americana deoarece se pliaza cel mai bine pe produsul nostru. Pretul este undeva la 400 ron, mult sub competitie, daca putem spune ca exista asa ceva, deoarece in acest segment marsaluieste cu brio. Impreuna cu o camera bunicica (sub 1 000 ron), poate fi un adversar de temut si o optiune buna pentru utilizatorii ce nu mai doresc imagini „cu Parkinson” din aventurile lor. Pachetul vine ambalat frumos, gandit pentru transport cu riscuri si contine gimbalul, cablu de incarcare si update, o prindere cu surub pentru camera, manual de intrebuintare in limba engleza si certificat de garantie.


*sursa: youtube chanel namstare


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *