Protectia solara pe timp de iarna

Suna a titlu de blog de beauty, dar la temperaturi scazute si umiditate crescuta, este necesar sa urmam cateva sfaturi de protectie impotriva razelor soarelui care ne pot afecta pe termen lung, chiar daca expunerea la frig si soare este de scurta durata.

1. Protejati-va tenul folosind crema cu factor de protectie ridicat! Pentru zilele insorite, la altitudini mari unde aerul este rarefiat, iar soarele foarte puternic, va recomandam folosirea unei creme cu factor de protectie solara 50 (SFP  50) . Aceasta formeaza o bariera impotriva razelor UVB si UVA si pastreaza pielea hidratata intreaga zi. Reaplicata pe tot parcursul zilei pe fata si maini, previne imbatranirea precoce si formarea ridurilor.

            Stiati ca zapada reflecta 85% din razele ultraviolete? Asa se explica de ce pielea se inroseste atat de repede in cazul expunerii la soare la altitudini mari. De aceea arsurile de piele produse in timpul expunerii la soare iarna sunt mai dureroase si mai intense decat cele produse vara. 

bioderma crema-protectie-solara-sun-protect-bronze-spf-50-50-ml-nivea-10042385 fluid-nuantator-spf-50-plus-eucerin


2. Protejati-va buzele! Folositi un balsam de buze si evitati umezirea buzelor cu saliva. Pentru a preveni craparea acestora, senzatia de ars si uscare si chiar sangerarea, recomandam folosirea unui balsam de buze bogat in uleiuri hidratante de cacao si shea, cu factor de protectie minim SFP 30. Iar pentru domnite, lasati deoparte glossurile si rujurile pentru zilele cand mergeti la schi. Acestea nu contin factor de protectie si nu fac decat sa atraga razele UV.

1400534.nivea 1642031 HIMA003-balsam-buze-uv-500x500


3. Protejati-va ochii! Arsurile solare provocate la nivelul ochilor pot determina de cele mai multe ori o serie de manifestari temporare, cum ar fi senzatia de nisip in ochi, clipirea excesiva, lacrimarea, inflamarea acestora.  Pentru a evita neplacerile cauzate de arsurile la nivelul retinei, purtati intreaga zi ochelari de soare sau ochelari de schi care ofera protectie 100% impotriva razelor UVA si UVB.

ADR_0144  images

4. Protejati-va mainile! Folositi o crema de maini concentrata, special creata pentru a fi utilizata iarna, care formeaza o pelicula protectoare si care nu lasa mainile lipicioase si alunecoase.

1486813produs_img nivea-crema-de-maini-sos res_e5c9818abecfef11967018b15cf18697_full


5. Seara dusuri caldute! Oricat de infrigurati ati fi dupa o zi petrecuta pe partie, evitati baile fierbinti si alegeti un dus caldut. Adaugati un plus de hidratare, folosind lotiuni cu uleiuri de shea si cocos, si pregatiti-va pentru o noua zi.

6. Nu uitati sa beti apa! Dat fiind ca pe timpul zilei tendinta este de a bea cat mai putina apa (fie pentru ca sunteti prea ocupati sa va dati, fie ca nu aveti cum sa ajungeti la toalete), incercati sa compensati seara. H2O + odihna = rehidratare din interior! Din aceeasi categorie, recomandam evitarea alcoolului, care desi pe termen scurt poate crea senzatia de dezmorteala, pe termen lung conduce la deshidratare.

Tineti cont de aceste sfaturi si bucurati-va de zilele cu soare de la munte, pastrandu-va totodata starea de bine!

Surse foto: pinterest.com

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *