Trotineta electrica Joyor Unico (Y5S) – Test

Fani declarati ai vehiculelor eco/electrice am avut ocazia sa ne dam cu o alta specie de trotineta electrica, produsa de JoyorConceputa in Olanda,  este o trotineta electrica pliabila construita pentru deplasarea in mediul urban, dar si pentru relaxare. 

La prima vedere se poate observa dimensiunea ce o separa destul de clar de o jucarie, franele pe disc si cauciucurile ce nu mai sunt pline, cum eram obisnuiti la alte modele de trotineta eletrica, ci pe camera cu aer. Calitatea materialelor se poate observa imediat prin finisaje excelente si vopseaua in camp electrostat, menita sa reziste la abuzurile unei deplasari zilnice.



Motorul este amplasat pe roata spate, de 500 W. De la prima pornire iti dai seama de puterea produsa chiar daca folosesti prima treapta de viteza. De mentionat ca treptele de viteza sunt in numar de 3, se pot selecta individual in functie de nevoia/viteza/distanta dorita pentru deplasare.



Bateria este intotdeauna „calcaiul lui Ahile” pentru vehiculele electrice. Joyor nu a facut rabat si a dotat trotineta cu o baterie incapsulata in talpa de 48 V cu 13 amperi. Capabila astfel sa parcurga in urma testelor noastre o distanta ce depaseste 30 km in treapta II de viteza (suficienta pentru oras) si peste 40 km (in treapta I) pentru un mers economic. Greutatea persoanei influenteaza direct si distanta parcursa, astfel incat aceste cifre au fost obtinute pentru o persoana cu 85-90 kg. Trotineta suporta pana la 120 kg sarcina.



Cadrul si materialele din care este construita sunt robuste, din aliaj folosit in aviatie, plastic de calitate si cabluri protejate in caz de intemperii. Plierea se face rapid, atat a ghidonului cat si a furcii, fiind suficient de compacta cat sa incapa in portbagajul unei masini berline.

Partea electronica este simpla, elegant conceputa si asezata la indemana. Calculatorul este conceput sa iti dea informatiile necesare pentru deplasare (distanta, viteza, mod de mers, timp, nivel baterie). Farul este amplasat pe roata fata, fiind individual electric si bineinteles pe LED, puternic si eficient in conditii de lumina slaba. Pe aripa spate avem amplasat stopul ce poate fi activat separat prin buton sau ca frana de urgenta.



Confortul si mersul prin oras. Dat fiind ca este echipata cu suspensie fata spate, cauciucuri de 10 inchi cu aer, fata si spate, deplasarea cu trotineta Joyor este o placere si te poarta precum un covor fermecat. Garda la sol este generoasa, iar trecerile peste obstacole sau borduri nu mai sunt problematice. Este menita sa asigure un mers confortabil chiar si pe drumurile dintr-un oras nu asa „friendly” ca Bucurestiul. Suportul pentru picioare este generos, nu iti da impresia alunecarii de pe el, ghidonul este reglabil in functie de inaltime, iar mansoanele sunt confortabile avand amplasate comod comenzile pentru accelerare si maneta de frana. Accelerarea nu este brusca, poate fi reglata in cele trei trepte, frana necesitand putin exercitiu pana te obisnuiesti cu ea, fiind destul de sensibila pentru ca este pe disc cu placute, dar extrem de eficienta, mai ales intr-un oras unde putem avea numeroase obstacole ce necesita franare de urgenta.



Intretinerea este destul de usoara ca la toate vehiculele electrice. Regula e simpla: ai grija de ele, ele au grija de tine! Se sterge cu o carpa uscata, se evita mersul in conditii de umiditate excesiva si se lubrifiaza articulatiile. Garantia producatorului este de 1 an, iar cauciurile ce au tendinta sa cedeze primele sunt destul de ieftine si se inlocuiesc rapid.



Concluzii si recomandari

Produsul este excelent si stii exact pe ce dai banii. Nu este o trotineta usoara, si nu o recomand pentru copii. Cu o greutate de 15 kg este menita sa te plimbe ea pe tine si nu invers :D. Este justificata greutatea pentru ce iti ofera si mai ales pentru confortul unei navete zilnice prin oras. Bateria si motorul isi fac treaba bine si nu trebuie sa stai cu incarcatorul dupa tine. Poti merge lejer cateva zile si o poti incarca peste noapte (incarcarea dureaza cateva ore). Avem in fata o trotineta complet echipata si utila pentru un oras imperfect. As zice ca este dedicata barbatilor (din cauza greutatii), te poate scapa de aglomeratie, timp pierdut in trafic si nervi. Poate ajunge la 35 km/ora asa ca este recomandabil sa purtam o casca de protectie.

Trotinetele Joyor pot fi vizionate si testate in Bucuresti, iar in momentul achizitiei cumparatorii au parte de o instruire completa asupra modului de mers, specificatii, intretinere si siguranta in mers.



Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *