ID BUZZ, reinterpretarea futurista a T2-ului hippiot

Volkswagen anunta acum ceva timp intentia de a readuce la viata celebrul model T2, unul din cele mai indragite vehicule de campare din istoria companiei, reimprospatandu-l si transformandu-l in unul electric. Dupa cativa ani de la anuntarea conceptului, iata ca ideea a prins contur, iar compania a anuntat zilele trecute trecerea de la concept la productie, fiind prezentat ID BUZZ in cadrul unui targ din California. Acesta va fi disponibil incepand cu 2022, iar specificatiile tehnice nu fac decat sa sporeasca numarul fanilor din intreaga lume.

Cu un design futurist si caracteristici pe masura, ID BUZZ promite sa ofere maxima utilitate iubitorilor de camping, fiind destinata transportului a maxim 8 persoane.

Este dotat cu 2 motoare electrice, baterii performante care dezvolta o putere de 275 W, ceea ce se traduce in autonomie de pana la 434 km. Tehnologie de ultima ora, senzori de pericol, incarcare prin wireless si comenzi vocale sunt doar cateva din specificatiile pe care dezvoltatorul le-a dezvaluit in cadrul evenimentului de prezentare, insa modelul ID BUZZ promite sa ofere o alta perspectiva asupra drumetiilor si a distractiei de acest gen.


volkswagen-ID-buzz-concept-self-driving-electric-campervan-designboom-01


Inca de la prezentarea conceptului, dezvoltatorul german a fost asaltat cu mesaje din partea iubitorilor de T2 care au lansat rugamintea de a fi construit cat mai repede acest model. Preluand din ADN-ul modelului T2, ID BUZZ va fi totusi un vehicul al viitorului care va trasa o noua directie in era vehiculelor electrice si va duce valul hippie la un alt nivel.


volkswagen-ID-buzz-concept-self-driving-electric-campervan-designboom-12


Entuziasmul dezvoltatorului, dorinta de a reinvia un simbol al drumetiilor si al vietii in natura, dar si increderea fanilor VW in acest concept sunt cateva ingrediente care sugereaza ca ID BUZZ va fi un real succes in aceasta piata care promite ca in cativa ani sa devina 100% electrica.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *