Drona DJI Tello – cea mai buna optiune pentru incepatori

Face ce face DJI si surprinde din nou, consolidandu-si pozitia de lider pe piata producatorilor de drone. Dupa Mavic Air, gigantul producator  chinez a anuntat lansarea in parteneriat cu Shenzhen RYZE Tech Co. Ltd. a unui nou produs dedicat incepatorilor in domeniul zborului cu drona. Daca pana acum botezasem Sparkul ca fiind “micuta drone”, titulatura aceasta va fi predata surioarei Tello si pe buna dreptate, dat fiind ca aceasta este pe jumatatea lui Spark.



Tello nu surprinde doar prin marimea redusa, dar si prin pret, acesta fiind de doar 99$, dar si prin specificatiile tehnice care nu sunt de ignorat – preia tehnologie atat de la DJI, cat si de la Intel. Tello poate filma 360 grade si poate transmite live pe smartphone sau ochelari VR. Este dedicata novicilor in domeniul dronelor, este usor de manevrat, intuitiva, cu functii precum aterizare/decolare automate. Aceste functii sunt posibile datorita procesorului Intel combinat cu tehnologia DJI, care permite si controlul prin gesturi.



Avand o greutate de doar 80 gr, Tello ocupa cu succes primul loc in topul celor mai usoare si performante drone. Aceasta poate zbura 13 minute, pozele au o rezolutie de 5MP, comparativ cu Spark care permite fotografierea la 12MP.



Tello dispune de aplicatie dedicata – Tello App, prin care vei putea controla micuta drone pana la o distanta de 100m, iar prin tehnologia pusa la dispozitie de DJI, acesta va fi compatibila cu RC DJI. Filmarile realizate cu Tello sunt de 720p, insa ce este nou la aceasta drone este posibilitatea de a face trickuri in aer. Practic aceasta este, din punctul meu de vedere, o drona de antrenament, pentru cei ce vor sa invete sa manevreze rapid o drona in aer. Pentru a o lansa in zbor este suficient o simpla aruncare in aer, iar cu putin antrenament poti face flipuri in aer pe toate axele (8D).



Pe langa performantele acrobatice, Tello este prevazut si cu tehnologie pentru o fotografiere cat mai stabila. Fotografiile de 5MP vor fi clare si in culori puternice datorita stabilizarii electronice si a procesorului Intel.

Ca si celelalte drone DJI, Tello preia si functii de siguranta de la suratele mai mari: aterizare / decolare automate, notificarii privind nivelul bateriei, Fail Safe Protection (care se activeaza automat in cazul in care dispare semnalul sau e foarte slab, aplicatia Tello nu mai raspunde sau in cazul in care sistemul de senzori ai dronei nu raspund mai mult de 3 secunde).



Si pentru ca drona este recomandata incepatorilor, copiilor, dar si celor care vor sa isi customizeze propria drona in functie de nevoi, DJI pune la dispozitie posibilitatea de a o programa prin Scratch, adica nu trebuie dacat sa lasi frau liber creativitatii.

Tello nu este prevazuta cu senzori de obstacole, insa poate fi accesorizata cu aparatori pentru elice, iar datorita greutatii reduse, chiar daca se va lovi de obstacole, aceasta va ricosa rapid (bounce) cu minim de daune. Parca nu ai incerca sa faci acelasi lucru cu Spark, nu? 😊

Tello pare o drona de jucarie, insa prin specificatiile performante din spatele carcasei micute, aceasta te va impresiona de la primul zbor, chiar daca nu esti familiarizat cu aceasta tehnologie, iar pretul este unul mai mult decat accesibil. Pentru 99$ ai parte de o introducere usoara in domeniul dronelor si cu siguranta iti vei dori pe parcurs sa treci la ceva mai avansat.



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Drona DJI Tello – cea mai buna optiune pentru incepatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *