DJI lanseaza inca 2 drone noi din seria Mavic- ce stiu sa faca Mavic 2 Pro si Mavic 2 Zoom?

De cativa ani buni, piata dronelor este dominata de un singur producator care surprinde prin inovatie si prin depasirea asteptarilor utilizatorilor cu fiecare lansare. DJI, caci despre ei este vorba, a lansat zilele trecute cu surle si trambite doua noi modele care ridica stacheta si mai mult pentru pasionatii de zbor cu drona: Mavic 2 Pro si Mavic 2 Zoom. Principalul upgrade il reprezinta camera care justifica oarecum preturile exorbitante la care vor putea fi achizitionate cele doua modele.

Daca pe partea zbor, acestea au specificatii tehnice similare, in ceea ce priveste partea de fotografiere lucrurile stau un pic diferit, iar inglobarea companiei Hasselblad in DJI nu poate decat sa bucure iubitorii de fotografie aeriana, intrucat calitatea imaginilor concureaza cu DSLR. Dar sa le luam pe rand si sa detaliem noutatile astfel incat la final sa iti poti face o parere si sa poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Daca e sa comparam din punct de vedere al specificatiilor tehnice Mavic  2 Pro si Mavic 2 Zoom, vom observa ca au greutate similara, autonomie de aproximativ 31 minute, viteza maxima de aproximativ 72 km/h, distanta maxima de transmisie 8 km. Fata de modelul anterior, Mavic Pro, noua serie de drone a fost imbunatatita cu motoare mai silentioase si a primit mai multi senzori pentru obstacole.



Mavic 2 PRO

Catalogata de catre DJI drept cea mai puternica drona la momentul actual din segmentul de drone pentru consumatorii amatori, Mavic 2 Pro este prima drona a celebrului producator care are integrata camera Hasselblad cu senzor  CMOS de 20 megapixeli cu diagonala de 1 inch.  Nu au umblat foarte mult la design, punand accent mai mult pe imbunatatirea specificatiilor tehnice. Cu o diafragma de f/2.8 şi f/11, aceasta este capabila sa redea imagini extraordinare chiar si in lumina scazuta, iar senzorul mai mare (20 megapixeli fata de 12 megapixeli) pe care l-au utilizat contribuie la redarea unor detalii extraordinare. Aceasta poate inregistra 4K în HDR cu profil de culoare pe 10 biti.  Preluand de la Hasselblad tehnologia HNCS (Hasselblad Natural Colour Solution), culorile pe care la va reda Mavic 2 Pro vor fi mult mai naturale, fara a fi distorsionate. Cel mai probabil vor aparea curand si filtrele pentru acest model de camera si cu siguranta vor fi mai scumpe fata de traditionalele filtre ND si CP, caci suprafata de sticla este mult mai mare.

Mavic 2 Zoom 

Prima drona cu zoom optic in acelasi ambalaj Mavic. Practic acesta este modelul de baza al noii serii Mavic, prevazut cu zoom 2X (24mm – 48mm) si cu noi functii, precum ”Hyperlapse” si ”Dolly zoom” care creeaza un efect cinematic impresionant, prin care camera se indeparteaza sau se apropie de un obiect, in timp ce zoom-ul este activat in timpul miscarii. Cu functia ”Hyperlapse”, drona va putea inregistra video din mai multe moduri si le va procesa automat intr-un timelapse in miscare, totul in doar cateva secunde in aplicatia DJI GO 4.


Dolly zoom

Hyperlapse

Noua serie de Mavic 2 a primit un upgrade atat pe partea de tracking (Active Track 2.0), dar si in ceea ce priveste sistemele de siguranta pentru zbor. Prevazute cu 10 senzori, vor putea ocoli obstacolele din calea sa zburand inainte sau inapoi. Astfel, DJI a incorporat in carcasa micuta un sistem omnidirectional capabil sa reactioneze rapid in cazul in care drona intalneste un obstacol.



Un alt upgrade important este OcuSync 2.0 prin care seria Mavic 2 poate transmite video live in fullHD pe o raza de aprox 8 km, permitand zbor si inregistrare pe o distanta mult mai mare fata de vechile modele.

Va intrebati poate daca merita sa faceti upgrade la noile modele?

One thought on “DJI lanseaza inca 2 drone noi din seria Mavic- ce stiu sa faca Mavic 2 Pro si Mavic 2 Zoom?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *