Sistemul FPV de la DJI se anunta revolutionar

Aparitia primelor poze cu noul produs DJI ce se prefigureaza a fi o drona FPV au starnit ceva entuziasm in randul impatimitilor de drone. Daca pana acum acest segment insemna sa fii un mic tocilar pasionat ce isi petrece noptile sub lupa pentru a asambla o drona de curse, DJI ne-a invatat in schimb cu produse super calitative, intuitiv si usor de pilotat. Nu va mai fi asadar necesar sa iti bati prea mult capul cu asamblare sau chiar cu zborul in sine.

Imaginile captate cu dronele FPV sunt spectaculoase!

In 2016 DJI a lasat prima generatie de Mavic Pro si anuntase prin cateva informatii si ochelarii DJI priviti inca de atunci ca un produs revolutionar. La momentul acela imaginea era neclara si semanai cu martian cand stateai cu ei la ochi. Dar fara doar si poate acestia au deschis o noua perspectiva asupra zborului cu drona.

Zborul FPV nu este usor!

Zborul cu o drona de viteza nu este usor, trebuie exercitiu pana vei putea fi capabil sa o poti tine in zbor fara a lovi obstacole. Un simulator este de ajutor si trebuie sa pui burta pe carte daca vrei sa zbori. Trebuie sa te imprietenesti cu Betaflight Configurator, sa inveti radiocomanda si toate setarile. Pe langa acestea trebuie sa inveti sa lucrezi cu Open TX Companion. A pilota o drona FPV de racing este atat stiinta, indemanare, dar si pricerepe in a repara tot felul de lucruri care apar pe parcurs.

Frustant si descurajant deopotriva pentru orice incepator ce vrea sa destainuie tainele zborului cu drona. Iti trebuie timp, motivare si capacitate de invatare pentru a putea asambla si opera o astfel de drona.

DJI a ”scapat” pe internet imagini cu noua drona pe care o pregateste – DJI FPV, iar speculatiile au si inceput sa se inmulteasca.

Drona DJI FPV

Cu siguranta drona DJI FPV va putea fi usor de pilotat, chiar direct din cutie, fara prea multa bataie de cap. Deosebit de dronele clasice FPV aceasta va functiona cu GPS, ceva functii inteligente, dar mai ales Return Home. Posibil si un modul de invatare si posibilitatea de a te juca cu cat mai multe functii de personalizare. Cea mai dorita functie ”Follow me” ar fi de mare ajutor iubitorilor de cadre in miscare cu stabilizarea pe obiectul principal.

DJI FPV drona
credit: https://dronedj.com

Sa ne intelegem, noua drona DJI nu va fi destinata competitiilor de racing si cel mai probabil va fi criticata de aceasta nisa. Toate dronele de racing sunt FPV, dar nu toate dronele FPV sunt destinate pentru curse. Nisa curselor de drone nu este tinta DJI, acestia dorind o ofere un produs pentru o categorie mai mare de entuziasti. Dar fara doar si poate va fi un produs revolutionar si extrem de distractiv.

Drona va fi capabila cel mai probabil sa stea la punct fix, sa aiba moduri de zbor, gen incepator. Banuim ca va avea cel putin senzori frontali pentru obstacole, nu va fi pliabila si va fi mai grea fata de o drona custom. Sa punem doar ca aceasta reprezinta o noua clasa de drone.

Vorbim asadar de o drona distractiva, ce poate oferi imagini spectaculoase si poate fi operata cu usurinta direct scoasa din cutie. Pretul asa cum ne-a obisnuit DJI va fi pentru unii mare pentru altii pe masura performantelor.

Olgu

Have less! Do more! Be more!