Planul unei zile perfecte la schi

Ca in fiecare an, perioada vacantei si sarbatorile de iarna au facut ca Valea Prahovei sa devina o mare parcare datorita aglomeratiei si a infrastructurii depasite. Distanta relativ mica fata de Bucuresti face ca aceasta zona sa fie aleasa de multe familii si iubitori de zapada. Ca sa evitam aglomeratia si cozile de la instalatii am ales sa mergem in mijlocul saptamanii la Sinaia, unde stiam ca partiile sunt pregatite bine pentru aceasta perioada.

sinaia-planul-perfect-al-unei-zi-la-schi

sinaia-planul-perfect-al-unei-zi-la-schi

Ce trebuie sa luati in calcul pentru o astfel de escapada?

Vremea

Am urmarit starea vremii pe Valea Prahovei si evolutia stratului de zapada si am ales sa mergem intr-o zi de miercuri, la Sinaia, mizand pe faptul partiile din golul alpin sunt mentinute de temperaturile scazute. Sezonul acesta a fost sarac in precipitatii, iar administratia domeniului schiabil Sinaia face eforturi admirabile in a mentine un strat de zapada potrivit pentru a schia in siguranta. Investitiile recente in instalatii de producere a zapezii artificiale se reflecta in starea partiilor, iar acestea se prezinta impecabil, raportat la conditiile meteo.

sinaia-planul-perfect-al-unei-zi-la-schi

Traseul

Am plecat din Bucuresti la 6.45, am mers Bucuresti-Autostrada A3-Ploiesti-Sinaia, iar la 8.30 eram deja echipati in fata gondolei. Noi am ales sa mergem cu masina, insa in conditii de trafic aglomerat, recomand trenul. Accesul cu masina se face pana la cota 1000m, unde poti parca masina in parcarea primariei. Costa 15lei/zi si gasesti usor un loc pana in ora 9.

Costuri

Costul unui skipass de o zi este de 145 lei si iti da acces la toate partiile de altitudine,  dar si la cele care coboara pana la parcare (atunci cand vremea si zapada permite acest lucru).

Odata ajunsi in golul alpin privelistea iti taie rasuflarea si iti trezeste pofta de poze. Partiile sunt combinatii de rosu cu albastru, accesibile pentru incepatori si amatori, ideale si pentru juniorii ce invata sa schieze sau se antreneaza pentru competitii.

sinaia-planul-perfect-al-unei-zi-la-schi

Noi am gasit partiile amenajate la dunga ceea ce ne-a ridicat entuziasmul si ne-a facut sa stam pana la ultima urcare a telescaunului. Capacitatea acestuia este de  4 persoane (insuficient in perioadele aglomeratie), cand se formeaza coada in Valea Soarelui. Spatii de mancare gasim la Bistro Carp 2077 si relaxare in Apres-ski Valea Soarelui.

sinaia-planul-perfect-al-unei-zi-la-schi

Program instalatii

Instalatiile pe cablu functioneaza intre 8:00-16:00. Verificati vremea si functionarea instalatiilor pe site-ul oficial sau urmariti pagina de Facebook pentru a nu avea surprize.

Relaxare

Dupa o zi plina cu soare, zapada buna si temperaturi perfecte pentru schi, am incheiat in stilul caracteristic: ne-am oprit la Therme pentru relaxare, cel mai mare spatiu recreativ cu piscine, jacuzzi, tobogane si saune din Europa de Est. Un bilet de intrare costa in jur de 60 lei (in functie de ora la care intri si numarul de ore pe care il petreci in interior).

therme-relax-namstare

Acesta este planul unei zile perfecte la schi in care ne bucuram de partii in stare excelenta, avem parte de trafic liber si relaxare atunci cand nu plecam in vacanta la schi pentru o perioada mai indelungata.

Suntem vanatori de zapada, asteptam zilele cu powder, stam cu ochii pe aplicatiile meteo si ne planuim cel mai adesea astfel de escapade ad hoc, cu o seara inainte. Voi cum va organizati pentru a prinde ziua perfecta la schi? 

casca Livall RS1-namstare

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Planul unei zile perfecte la schi

Comments are closed.