Coronavirus depistat intr-o statiune montana din Franta

Sase turisti britanici aflati intr-o cabana in Franta, printre care si un copil, au fost depistati pozitiv la testarea pentru virusul 2019-nCoV (Coronavirus). Acestia se aflau in zona  Les Contamines-Montjoie si se pare ca intrasera in contact cu un conational proaspat intors din Singapore.

Autoritatile s-au sesizat si au impus carantina, astfel ca turistii au fost internati in spital pentru 14 zile pentru a li se monitoriza starea.

Ieri autoritatile din Franta au declarat ca exista inca doua cazuri legate de aceasta situatie din Les Contamines-Montjoie si ca iau toate masurile pentru a evita raspandirea Coronavirusului.

Acest virus periculos, denumit stiintific 2019-nCoV a aparut in China acum cateva saptamani si s-a extins rapid in toata lumea, numarului cazurilor la acest moment depasind 43.000. Autoritatile din domeniul sanatatii fac toate eforturile pentru ca acest numar sa ramana cat mai scazut si atentioneaza toate tarile pentru a lua masuri. In Europa au fost semnalate cateva cazuri in tari precum Franta, Elvetia, Spania, Germania.

coronavirus

Ce putem face pentru a preveni raspandirea Coronavirusului?

Pentru ca este sezonul vacantelor de iarna si zonele montane Europa, nu putem sa nu va recomandam cateva reguli de igiena care te pot feri de virusi:

  • Spala-te pe maini cu apa si sapun pentru cel putin 20 secunde. Poti folosi si o solutie pe baza de alcool inainte.
  • Daca simti nevoia sa tusesti, acopera gura si nasul cu cotul flexat.
  • Evita sa intri in contact cu persoane care au febra sau care prezinta semne de raceala (tuse, mucozitati etc).
  • Gateste cat mai bine carnea si evita tartarul si carnea cruda.
  • Poti folosi o masca care sa iti acopere gura si nasul.
  • Evita calatoriile in zonele afectate din Asia.

Image result for reguli igiena coronavirus

Harta cazurilor Coronavirus poate fi consultata in timp real AICI.

coronavirus in china

Este important sa constientizam cum ne impacteaza la nivel global aceasta raspandire rapida a Coronavirusului si mai ales la nivel economic. Multe tari au luat masuri si au blocat importurile din China, multe produse sunt blocate in vami, forta de munca din multe zone din China este in carantina si multe fabrici sunt inchise. 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Coronavirus depistat intr-o statiune montana din Franta

Comments are closed.