Poiana Brașov se extinde cu încă 10km de pârtii

Poiana Brasov se va dezvolta in urmatorii ani

După ce zilele trecute administrația pârtiilor din Poiana Brașov anunța că sunt gata să scoată pe pârtii încă două ratracuri pentru a bătători zăpada, în cursul zilei de ieri a fost prezentat master planul pentru dezvoltarea domeniului schiabil Poiana Brașov.

Poiana brasov

În colaborare cu o firmă din Austria care are experiență în domeniul administrării pârtiilor, a fost efectuat un proiect de dezvoltare din care reiese că vor fi construiți încă 10km de pârtie, două instalații noi de transport pe cablu, dar și un lac de acumulare pentru alimentarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Cum va arata dupa extinere Poiana Brasov

Totodată, proiectul prevede și o legătură alternativă din Râșnov (DN 73A – Predeal Râșnov, prin Cheile Râșnoavei), dar și o parcare cu 1000 de locuri destinată turiștilor cazați în zona Bran – Moieciu. Toate aceste facilitați vor fi rezultatul unor investiții considerabile, atât din fondurile primăriei, dar și prin fonduri europene.

Planuri pentru dezvoltare pe timp de vara

Dezvoltarea domeniului schiabil din Poiana Brașov se va extinde pe o suprafață de 30 ha și nu se rezumă doar la crearea de condiții pentru turiști pentru perioada iernii. Planurile conțin și trasee pentru bicicletă, dar și ”sanie de vară”. Un alt aspect important este implementarea nocturnei pe anumite porțiuni din pârtie (Lupului și Drumul Albastru).

Cei 10 km de pârtii sunt prevăzuți a fi extinși către Râșnov. În urma realizării acestei investiţii, lungimea totală a pârtiilor va ajunge de la aproximativ 30 de kilometri.

Pârtiile vor fi deservite de încă o gondolă cu o capacitate de 6 persoane (2400persoane/oră). ‘Noua instalaţie de transport pe cablu va fi pe versantul nord-vestic şi este complet protejată, traseul fiind situat într-o zonă împădurită şi umbrită. Practic, vântul va bate «de-a lungul» instalaţiei, astfel că nu se va mai pune problema închiderii instalaţiei atunci când vremea nu este bună”, a declarat Marius Rufa, reprezentantul Asociaţiei Turism Poiana Braşov.

Toate aceste eforturi considerabile au fost estimate la 32 milioane de euro. Aceste investiții vor atrage mai mulți turiști în Poiana Brașov și vor ajuta la decongestionarea unicului punct de urcare la pârtiile de altitudine. Astfel, primăria își dorește să se poată schia aproximativ 110 zile pe an.

Pe lângă creșterea numărului de turiști, primăria din Brașov dorește că Poiana Brașov să devina un hub competițional unde se vor desfășura importante etape din calendarul Federației Internaționale de Schi.

sursa: https://bzb.ro/

casca inteligenta schi Livall RS1

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...