Peste 500 statiuni montane inchise in Europa din cauza Coronavirusului

Numarul domeniilor schiabile din Europa care au fost inchise din cauza coronavirusului creste rapid pe zi ce trece. Se estimeaza ca au depasit pragul de 500 de statiuni montane.

Marea majoritate sunt situate in Italia, unde intreaga tara a intrat in carantina.

In cursul zilei de ieri si Austria a inceput sa inchida statiuni de schi, iar toata zona Tirol va fi inchisa incepand cu acest weekend. Statiuni precum Ischgl, St Anton, Obergurgl, Solden, Seefeld, Kuhtai, Igls, Mayrhofen, Alpbach, Kitzbuhel, Soll, Ellmau, Zell am See, Saalbach/Hinterglemm, Lech, Zurs si Bad Kleinkircheim sunt incluse pe lista celor care se vor inchide.

Italia statiuni inchise din cauza coronavirusului

Si Norvegia a anuntat ca isi va inchide partiile, inclusiv zona Trysil. Aici statiunile de schi au decis sa inchida, tinand cont de recomandarile autoritatilor. Chiar daca acestia ii asigurasera ca dispun de facilitati medicale si pot face fata unei epidemii, decizia lor a fost sa puna pe primul loc siguranta comunitatilor locale si sa nu isi asume riscuri, inchizand statiunile. Intre timp s-a luat masura ca Norvegia sa intre in carantina. Cine ajunge aici trebuie sa stea 14 zile in carantina.

coronavirusul inchide partii

Si Franta are de pierdut in urma coronavirusului. Doua din cele mai mari evenimente programate in statiunile din Alpii francezi, Tomorrowland si Snowfest au fost anulate.

Slovacia a anuntat la randul sau ca regiunea Jasna va fi inchisa, iar Elvetia a luat aceleasi masuri in provincia Ticino.

Specialistii in domeniul turismului de iarna sustin ca acesta este sfarsitul sezonului de schi in Europa.

In Romania, pana la acest moment nu s-a luat masura inchiderii niciunei partii, insa au fost anulate majoritatea evenimentelor sportive din motive de siguranta. 

Situatia se schimba de la o zi la alta, iar autoritatile nu pot decat sa ia deciziile in functie de evolutia raspandirii coronavirusului. Toate tarile care inregistreaza cazuri de coronavirus sunt in alerta si iau masuri pentru diminua raspandirea acestuia.

In loc de concluzie, avem un sfat:

Nu ne ramane decat sa fim vigilenti. Sa evitam calatoriile nenecesare, sa ne informam din surse oficiale si sa evitam contactul cu alte persoane. Este un moment de criza in care trebuie sa facem eforturi comune pentru a depasi cu bine aceasta situatie.

Sursa: https://www.snow-forecast.com

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Peste 500 statiuni montane inchise in Europa din cauza Coronavirusului

Comments are closed.