Compania chinezeasca NIO ia avant pe piata EV dovedind a fi pe viitor o alternativa Tesla

Compania chinezeasca NIO este o firma despre care probabil nu ati auzit nimic si nici nu stiati ca exista in piata vehiculelor electrice. Cu radacini in istoria curselor de masini electrice, aceasta companie chinezeasca a crescut precum Praslea devenind in acest moment mai valoroasa pe piata bursiera decat General Motors. 

nio-electric-car

Ca sa intelegeti, Nio a livrat incepand cu 2018 doar 63.343 din gama sa de 3 vehicule electrice, in timp ce General Motors a vândut 2,9 milioane de mașini și camioane doar în 2019.

Cum s-a intamplat acest lucru?

Piata de masini din China inseamna jumatate din productia globala adunata laolalta, iar NIO a adus produse premium fapt ce a propulsat-o extrem de repede in fata competitorilor. Cererea pentru vehicule electrice se multiplica de la trimestru la altul, producatorii fiind pusi in situatia de a nu face fata productiei (vezi cazul Tesla).

NIO a lansat vehicule premium,  cu finisaje si tehnologie de ultima generatie, precum si servicii pe masura.

Dupa ce a terminat luna Octombrie cu 5000 de unitati livrate, actiunile NIO au sarit in aer ajungand la o valoare estimata de 56 miliarde dolari, cu 3 mai mult decat General Motors.

nio-electric-car

Lansat in 2018 cu primul model NIO ajunge acum sa aiba 3 modele in portofoliu. Apetitul oamenilor pentru vehicule electrice au facut ca NIO sa iasa in evidenta si sa fie considerat un adevarat competitor pe piata pentru Tesla. 

Faptul ca NIO reuseste sa se impuna si pe piata bursiera este un semn ca oamenii sunt din ce in ce mai interesati de vehiculele electrice, iar asta nu poate decat sa ne bucure.

Segmentul vehiculelor electrice continua trendul ascendant si ne asteptam sa apara tot mai multi producatori si modele noi din partea vechilor jucatori din piata.

surron-light-bee-x

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Compania chinezeasca NIO ia avant pe piata EV dovedind a fi pe viitor o alternativa Tesla

Comments are closed.