Drona invizibila X-Knight 360 FPV – Un nou concept pentru dronele de racing

Drona invizibila X-Knight 360 FPV – Un nou concept pentru dronele de racing

Fenomenul dronelor de curse a inceput sa ia amploare in ultima perioada, organizandu-se chiar si competitii pentru acest gen de activitate. Romania se afla pe harta acestor competitii, una din locatiile preferate pentru desfasurarea unei etape din campionat fiind Salina Turda. Aici conditiile de zbor sunt ideale, neexistand curenti sau vant care sa perturbe zborul.

Fasnetele drone sunt pilotate de oameni cu experienta, cu multe ore de zbor la activ. La acestea se adauga multe cunostinte tehnice dobandite in timp.

Daca v-am atras atentia cu acest gen de drona, iata ca plusam si va povestim azi despre un concept care ne-a atras atentia recent.

Cum ar fi ca filmarea cu drona de racing sa fie 360 grade?

X-Knight 360 FPV este denumirea dronei concept dotata cu camera 360 grade ce poate capta orice unghi. Drona foloseste camera Insta360 One R si capteaza o sfera completa elimininad drona din peisaj.

https://www.youtube.com/watch?v=FPkVqr1_uYk&feature=emb_logo&ab_channel=BETAFPVHobby

Dronele FPV traditionale folosesc o camera ce ii ofera pilotului o imagine frontala. Acestea nu zboara cu sistem de pozitionare globala, cunoscut ca GPS precum dronele DJI spre exemplu. Sunt extrem de rapide, iar pilotul are tot controlul la indemana, fiind insa mai dificil de pilotat. Unui incepator fara experienta i-ar fi aproape imposibil piloteze asa ceva.

Pana acum imaginea fixa a dronelor FPV era destul de wow combinata in clipuri, dar sa ai o perspectiva 360 grade deschide fara indoiala noi orizonturi in perspectiva imaginii.

Drona X-Knight 360 FPV este facuta de o companie specializata in acest domeniu si foloseste camera 360 in asa maniera incat drona este invizibila. Au fost aduse modificari pentru a fi mai usoara, dar si pentru a reda in timp real imaginea catre operator.

drona invizibila X-Knight 360 FPV

Asteptarile de la acest concept sunt destul de mari, impatimitii fiind entuziasmati de capacitatile dronei. Este totusi la inceput, destul de fragila cu lentilele expuse, insa imaginile oferite fac toti banii.

Camerele de actiune 360 nu au avut asa mare succes pe piata camerelor sport, insa in lumea dronelor acestea ar putea oferi o alta perspectiva si pot avea un viitor real.

Daca vreti sa stiti mai multe despre acest domeniu va asteptam pe Lumea dronelor unde puteti intreba specialisti sau entuziasti ai acestui fenomen.

Pretul dronei invizibile X-Knight 360 FPV (asa cum si-a adjudecat numele) este in jur de 600 dolari pe site-ul Insta360, unde sunt disponibile mai multe configuratii.

Olgu

Have less! Do more! Be more!