Casca inteligenta Livall RS1 – update dupa doua sezoane

Acest articol este update la filmarea din sezonul trecut privind casca inteligenta Livall RS1.

Uite ca a trecut un an de zile de cand puneam prima data mana pe casca inteligenta Livall RS1, destinata sporturilor de iarna. Timp de aproape 2 sezone, unul ciuntit de pandemie si altul care nu se anunta asa sumbru cum credeam noi, ne-am putut ”juca” cu acest gadget pe partie, asa ca am simtit nevoia de un update.

casca-inteligenta-livall-rs1-namstare-3

Ce stie sa faca casca inteligenta Livall RS1?

In primul rand iti tine degetele in manusi, cand esti pe munte si vrei sa ai acces la telefon pentru a primi un apel. Poti raspunde lejer datorita comenzilor la indemana sau poti modifica volumul. In al doilea rand poti comunica cu cei care au casti similare folosind modelul walkie-talkie. Am am avut ocazia sa putem testa aceasta functie vreme de 4 zile in Bansko, Bulgaria, aceasta fiind extrem de utila. Aplicatia merge struna si iti ofera fix ce ai nevoie. Iti poti face un grup de prieteni, iti poate analiza performantele pe partie, track cu GPS sau poate transmite semnal SOS la numerele predefinite.

Ce intrebari am primit pentru casca smart Livall RS1?

1.Este grea?

Nu, nu este o casca grea. Are 750 grame si pentru mine (un schior de 85 kg si 1.81 m inaltime) este perfecta. Folosesc marimea L, ce se poate regla din rotita de la spate si nu am resimtit oboseala din cauza ei atat la folosirea pe partie, dar si off-piste.

2.Cat ma tine bateria?

Am estimat cam 2/3 zile pentru utilizarea, doar cu preluarea apelurilor. Daca vei dori sa asculti muzica bateria te tine cam o zi. De cele mai multe ori bateria telefonului a fost problema si nu casca.

3.Ce tip de ochelari imi trebuie la ea?

Iti sunt necesari niste ochelari cu rama dreapta cel putin in zona superioara.

4.Te incingi in ea?

Nu prea. Este o casca prevazuta cu ventilatii bune. Am folosit-o atat pe soare puternic, dar si -15 grade fara probleme. Un singur buton cu acces usor asezat central pe casca poate selecta modul inchis sau deschis al ventilatiilor.

5.Cum se aude casca? Poti vorbi la ea si cand te dai pe partie?

Raspunsul e da. Sunetul este surround in toata casca, microfonul preia bine ceea ce vorbesti si se aude clar chiar si pe partie in timp ce schiezi sau te dai cu placa. Atentia, cel de langa tine nu aude nimic din ceea ce e in casca.

6.Modulul de walkie-talkie poate fi conectat si cu o statie?

Am primit aceste mesaje de la monitorii de schi care au achizitionat aceste casti. Raspunsul este nu. Acest modul devine activ in momentul in care iti creezi grupul tau in aplicatie si dai accept tuturor participantilor care detin casca Livall.

7.Cum tine la cazaturi?

Ca orice casca de schi, a fost testata si verificata inainte de a intra in productie. Recunosc nu mai sunt genul care cade la cativa metri, dar de fiecare data m-a protejat perfect.

8.Ce culoare si marime sa imi iau?

Eu am marimea L (57 – 61cm – reglabila), am constat ca aceasta este perfecta pentru barbati, in timp ce M (54-58 cm) se preteaza mai bine doamnelor. Cat despre culoare imi place cea deschisa la culoare, plus ca in zilele de primavara va respinge mai bine razele solare.

9.Cui ai recomanda aceasta casca?

Casca Livall RS1 este utila tuturor schiorilor sau snowboarderilor, fie ca vorbim de incepatori sau avansati. Te scapa de grija apelurilor la telefon, te poti deconecta ascultand muzica preferata si poti comunica fara probleme cu grupul tau. Daca mai putem la socoteala si functiile de GPS si SOS menite sa iti ofere un grad marit de siguranta, devine un best buy pe aceasta nisa de piata. Pentru profesionisti, gen ghizi montani sau instructori poate fi un accesoriu ce le va usura jobul si ii va ajuta sa se sincronizeze si sa comunice mai usor cu elevii sau insotitorii.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

3 thoughts on “Casca inteligenta Livall RS1 – update dupa doua sezoane

Comments are closed.