CAKE lanseaza motocicleta electrica cu incarcare solara pentru a prinde braconierii in Africa

Compania suedeza CAKE a dezvaluit de curand intentia de a fabrica un concept de motocicleta electrica cu incarcare solara. Aceasta are ca scop combaterea braconajului in Africa. Pentru cei ce nu au auzit de Cake, acestia sunt cunoscuti in domeniul vehiculelor electrice pe doua roti pentru designul aparte al motocicletelor pe care le construieste.

Lansata sub numele CAKE Kalk AP, noua motocicleta electrica promite sa poata fi incarcata in zonele izolate unde accesul la electricitate este dificil. Astfel doresc sa poata veni in ajutorul autoritatilor implicate in protectia si integritatea faunei si zonelor din vastele rezervatii din Africa.

Concepute impreuna cu Southern African Wildlife College din Sudul Africii, Cake vine in ajutorul rangerilor ce se lupta cu protejarea speciilor pe cale de disparitie.

Avantajele motocicletei electrice ar fi incarcarea solara, lipsa zgomotului si capacitatea de ajunge in zone off road cu usurinta.

Specificatii CAKE Kalk AP

Cantareste 80 kg, vine echipata cu o baterie de 2.6kWh, detasabila, capabila sa functioneze pana la 3 ore. Motorul este central de 11 kW putere si 42Nm cuplu. Motocicleta este complet impermeabila putand fi complet acoperita de apa.

Viteaza maxima poate ajunge la 90 km/h si foloseste un pinion spate 80T  si 12T pe fata.

Cum temperatura pe continentul african este mare mai tot timpul anului, CAKE Kalk AP este construita pentru a face fata in aceste conditii extreme.

Scopul unui astfel de proiect este in mare parte caritabil, dar si un test de anduranta din partea constructorului CAKE. Fenomenul electric incepe sa ia amploare in randul motocicletelor si vedem cu noi aparitii ca zona de utilitate este una vasta. De la monitorizare militara la vanatoare, ocrotirea faunei sau accesul in zone izolate, sunt doar cateva din segmentele in care fac fata cu brio.

Chiar daca momentan sunt limitate la o autonomie modesta si au un timp de incarcare marisor, motocicletele electrice castiga teren datorita altor avantaje. Dintre acestea amintim: intretinerea minima, greutatea redusa, consumul mic, lipsa zgomotului si a mirosului de esapament.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!