FIMI va lansa drona X8 Mini, competitie directa la DJI Mini 2

Chiar daca DJI este aproape fara rival pe piata dronelor, FIMI o companie detinuta de Xiaomi, ce produce de ceva timp cateva produse concurente marelui DJI. Cel mai nou produs se numeste X8 Mini si va rivaliza direct cu DJI Mini 2.

Ca si design, noua drona X8 Mini este similara dronei DJI Mini 2, cu bratele ce se pot strange, elice din 2 piese, ambele sub 250 grame. Ambele pot suporta video pana la 12 megapixeli, video la 4K cu 30FPS la 100 Mbps si pot capta poze in JPEG sau RAW.

 

Camera este aproape identica ca cea de pe DJI, fiind stabilizata cu gimbal pe 3 axe. X8 Mini vine cu o functie de fotografiere nocturna, ce foloseste inteligenta artificiala pentru a capta fotografii de o calitate mai buna. Aceasta tehnologie a fost imprumutata de la Xiaomi Mi11, telefonul ce are implementata functia BlinkAi.

Drona poate face timelapse, panorama, transmisie live si este prevazuta si cu alte cateva moduri inteligente de zbor.

X8 va cantari doar 245 grame. Vor fi disponibile 2 tipuri de acumulatori, diferentele dintre acestia vor fi de capacitate (undeva la 200MAh) ceea ce vor adauga 11 grame la una din versiuni

Drona FIMI X8 Mini este asteptata sa fie lansata in 18 Aprilie la un pret de 494 dolari. Nu avem insa informatii cu privire la soft si daca acesta va fi functional international.

Olgu

Have less! Do more! Be more!