Omul drona isi face aparitia pe cer cu ajutorul CopterPack

Credeati ca doar in filmele SF oamenii pot zbura doar cu un rucsac in spate? Iata ca ce vedeam acum cativa ani doar la TV devine realitate cu cea mai noua inventie promovata de CopterPack.

CopterPack este o companie australiana care a prezentat recent un rucsac cu propulsie care permite ridicarea de la sol a unei persoane. O combinatie intre elicopter si drona, care foloseste 2 rotoare destul de mari. Acestea sunt asezate de o parte si de alta a pilotului si au suficienta putere pentru un zbor. Chiar daca pare mare si greu de controlat, in realitatea acesta se conduce chiar usor si raspunde bine la comenzi.

Citeste si: Cadillac eVTOL este noul air taxi dezvaluit de GM la CES 2021

Filmul de prezentare de pe Youtube arata cum pilotul decoleaza destul de usor de la sol si se deplaseaza deasupra unei plaje din Australia. Cele 2 rotoare destul de mari sunt conectate de un rucsac printr-un cadru de fibra de carbon. In rucsac sunt acumulatorii si cele 2 manete de control pentru zbor.

Aparatul de zbor CopterPack isi poate mentine singur altitudinea asemenea unei drone. Nu avem insa informatii suplimentare de timpul de zbor, altitudine maxima sau viteza, dar fara indoiala este inca un pas pentru aparatele de zbor personale ce vor popula cerul in viitor.

Olgu

Have less! Do more! Be more!