Cadillac eVTOL este noul air taxi dezvaluit de GM la CES 2021

CES 2021 pare a fi dedicat televizoarelor super smart, vehiculelor electrice, dar si dronelor. Un altfel de concept a fost dezvaluit de General Motors, marele producator de vehicule si anume Cadillac eVTOL, adica un air taxi cu decolare si aterizare verticala). Cadillac eVTOL (electric vertical takeoff and landing) isi propune sa revolutioneze transportul personal in acest secol.

Cadillac eVTOL-namstare

Concepul este menit sa exprime intentiile GM pentru designul viitor al vehiculelor sale, dar si ca exprimare a stilulul avangardist pe care il va promova.

Dezvaluit sub forma de randare animata noul proiect GM prezinta un transportor personal sub forma de taxi aerian ce promite a ne scapa de problema traficului in viitor.

cadillac-evtol-namstare-2

Specificatii

Cu posibilitatea de a decola si ateriza vertical, asemenea unei drone, aeronava va fi alimentata de un motor de 90 kWh ce poate prinde o viteza de 90km/h. Acesta va pune in miscare patru elice puternice capabile sa ridice o persoana in zbor. Cadillac eVTOL va fi complet autonom si va fi destinat pentru zboruri scurte cu un singur ocupant.

GM, ultimul producator ce a urmat aceasta cale nu este si singurul, rivalii de la FCA (Fiat Chrysler Automobiles) anuntand parteneriatul cu Archer pentru a construi Evtol Taxi. Alti constructori precum Hyundai si Aston Martin au idei similare in acest taram inovator, unde cerul este limita.

Odata cu dezvoltarea rapida de noi acumulatori si motoare, precum si inteligenta artificiala nu este de mirare ca in cativa ani sau zeci de ani sa vedem aceste concepte in aer, dat fiind investitiile majore ce sunt facute in aceste domenii.

Concluzii

In concluzie, ne asteptam ca astfel de concepte sa apara din ce in ce mai des, iar noi vom fi aici, pregatiti sa le prezentam si de ce nu, sa le testam.

Via: https://www.cnet.com.

Olgu

Have less! Do more! Be more!