Red Bull Romaniacs 2023: Una din cele mai dificile competiții din lumea hard enduro tocmai s-a incheiat

In fiecare an, în mijlocul frumuseții sălbatice a munților Carpați, pasionații de motorsport se adună pentru a participa la una dintre cele mai extreme competiții de off-road din lume: Red Bull Romaniacs. Ediția din 2023 a fost una specială, aducând în prim-plan atât spiritul aventurier al motocicliștilor sub motto-ul: ”The Impossible”.

Traseul de anul acesta a fost si mai challenging intrucat chiar din prima zi de concurs, riderii au intampinat o vreme potrivnica, conditiile meteo fiind unele vitrege, sub cod rosu de furtuna.

https://www.instagram.com/reel/CvKudOhtX7E/?utm_source=ig_web_copy_link

Ca in fiecare an, Redbull Romaniacs este deschis prin Prolog, un eveniment organizat in centrul orasului Sibiu, unde se amenajeaza un traseu special, in fiecare an mai complex si plin de provocari. Anul acesta Redbull Romaniacs a fost si mai special intrucat a implinit 20 de ani de existenta.

Credit: https://www.redbullromaniacs.com/

Echipe din intreaga lumea au venit pentru a-si testa fortele pe unul din cele mai dificile trasee din lume, Sibiul devenind un adevarat furnicar plin de rideri, echipe tehnice, suporteri, familie, fani. O forfota incarcata cu energie pozitiva si entuziasm pentru toata lumea participanta la eveniment.

Dupa o saptamana de concurs, iata ca s-au aratat si castigatorii:

 La categoria Gold, podiumul arata cam asa:  Manuel Lettenbichler (Germania),  Trystan Hart (Canada) si  Teodor Kabakchiev (Bulgaria).

La categoria Silver, topul a fost ocupat de:  Ben Wibberley (Marea Britanie), Valentino Hutter (Austria),  Sergiu Grecu (Romania). La categoria Silver au fost mai multi participanti din Romania si este o adevarata mandrie sa ii vedem si in top. Printre participantii din Romania amintim pe Emanuel Gyenes , Ciprian Codrut FurtunaRaul Marin,  Andrei Botoaca,  Paul Cristian Harpa,  Nicolae Vasiu,  Sorin Dumitru,  Andrei Ciociu,  Persoiu Adrian, Ionut Adrian Rosioru.

La categoria Bronze, la linia de finish au ajuns primii:  Jürg Schütz (Elvetia),  Ovidiu Nistor (Romania),  Priit Biene (Estonia).

Ediția din 2023 a Red Bull Romaniacs a adus un traseu nou și mai provocator, cu zone montane extrem de dificile, râuri învolburate și poteci înguste și abrupte. Competiția a durat patru zile și a testat capacitatea fiecărui concurent de a naviga prin terenuri accidentate și de a depăși obstacolele cu abilitate și viteză. Acum e momentul ca fiecare rider sa isi revina dupa acest concurs epic si sa isi pregateasca motocicletele pentru urmatorul Redbull Romaniacs.

Pentru noi, Redbull Romaniacs a fost un prilej de a prezenta cele mai noi modele de motociclete electrice Sur-Ron. Chiar daca am plecat la drum spre Sibiu cu emotii pentru ca nu aveam idee cum vor fi primite motocicletele electrice in marea de motoare termice, odata ajunsi la stand, emotiile s-au risipit intrucat entuziasmul cu care ajungeau la stand vizitatorii a fost la cote maxime.

Au fost doua zile pline de agitatie, soare (muuuult soare), multe vizite si discutii tehnice cu riderii si stafful lor, cu oameni pasionati si de domeniul vehiculelor electrice si nu numai. Am fost surprinsi sa vedem ca toti pustii care ne-au vizitat stiau de Sur-Ron de pe TikTok si ca multi au in wishlist unul :)). Ne-am incarcat cu energie pozitiva si abia asteptam urmatorul RedBull Romaniacs, unde poate vom avea si o etapa electrica :D.

Olgu

Have less! Do more! Be more!