Schiul de primavara – o placere la Sinaia

Nu este prima data cand spunem ca cea mai buna perioada pentru schi este in lunile martie si aprilie. Ziua mai lunga, temperaturile mai blande, soare, toate iti dau un vibe mult mai bun fata de perioada decembrie – ianuarie cand vremea e capricioasa. Pentru noi schiul pe Valea Prahovei inseamna mai mult ”hit and run” – plecat in mijlocul saptamanii la ora 7 din Bucuresti, ajuns la partii in jur de 8.30 – 8.45, schiat toata ziua, intoarcere in Bucuresti, cu oprirea traditionala la Therme. Zilele trecute am pandit vremea, vazusem pe Facebook ca marti nu mai e revizie la Sinaia, asa ca ne-am facut repede bagajul pentru schi + balaceala si am fugit la zapada. Am prins fix o zi din aia buna, cum ne place: soare, partii batute impecabil, caldut, fara aglomeratie, fara cozi.

In primul rand nu avem cum sa nu remarcam schimbarile in bine pe care le-am gasit. De la faptul ca iti poti achizitiona schipass direct din parcare fara a mai fi nevoit sa stai la cozi infernale si pana la noile partii deservite de doua teleschiuri noi-noute. Un mega plus pentru posibilitatea de a scuti timp la casierii pentru skipass. Am putut achizitiona skipassurile direct de la angajatii care erau in parcare si aveau si POS.

Instalatii noi

Domeniul si-a extins instalatiile si partiile de la cota 2000m cu doua teleskiuri noi. Nu le-am incercat inca pentru ca am stat in Valea Soarelui, insa este un mare plus pentru zilele aglomerate.

harta partii sinaia

Partiile sunt in stare buna, poti ajunge pe schiuri in conditii bune pana la cota 1000m la final de zi.

Un nou apreski – Panoramic

Acum avem mai multe locuri in care ne putem bucura de soare si ne putem bronza la altitudine. Noul apreski Panoramic iti ofera o priveliste minunata si poti ajunge la el rapid, indiferent daca alegi sa schiezi in valea Dorului sau Valea Soarelui.

Cam la ce costuri sa va asteptati pentru o zi la schi in Sinaia?

Cost parcare – 20 lei/zi

Costi skipass -160 lei/zi

Meniu la altitudine –intre 50-150 lei in functie de foame

O bere la apreski – 20 lei

Scump sau decent ? La care se mai adauga si carburantul daca veniti din alte orase.

Va recomandam asadar sa va rupeti o zi timpul saptamanii, sa urmariti actualizarile meteo si postarile Gondolei Sinaia pentru a va putea bucura de o zi pe cinste in sezonul de primavara. In weekend veti prinde aglomeratie, locuri de parcare limitate, partie nu asa de buna (tocata de valul mare de turisti).

Nu uitati crema de protectie solara si buna dispozitie!

Olgu

Have less! Do more! Be more!