Magia schiului de primavara. Despre clasica turade schi la Sinaia din aprilie

Ca in fiecare an, am incheiat sezonul de schi cu o binemeritata tura de schi si bronz la Sinaia! Nu stiu daca am mai zis asta, insa pentru mine cea mai reusita iesire la schi e primavara, prin aprilie, cand soarele incepe sa topeasca zapada, cand musai trebuie sa folosesti SPF ca altfel vii acasa prajit. Mie atunci imi place cel mai mult, cand aglomeratia se cam duce, nu mai ai ceata si vant, mai poti renunta ca cateva layere.

De obicei evit sa merg la schi in weekend asa ca mi-am pus echipamentul in masina intr-o zi de miercuri si l-am luat cu mine pe Matei, partenerul din proiectul DroneX. Stiam ca va fi vreme buna, eram siguri ca va fi liber la instaltii, asa ca ne-am luat o tona de echipament pentru ca asa ne place noua sa imbinam munca cu placerea.

Am plecat din Bucuresti pe la 6.30 dimineata. Bineinteles, am ajuns mult prea rapid pentru programul Gondolei din Sinaia, ce isi incepe programul la ora 9. Vremea a fost excelenta cu soare puternic, vant aproape de 0 si partii batute impecabil la dunga.

Lume putina, bronz la inaltime si o joaca cu camere sport si noua drona DJI Air 2S, reteta ideala pentru a petrece o zi de primavara la inaltime. Daca in alti ani ne plangeam de lipsa zapezii, anul asta Sinaia a fost binecuvantata cu zapada din plinl. In prima parte a zilei partiile aratau impecabil, insa dupa amiaza schiul se cam transforma in surf, dar in continuare practicabile. Turele au curs rapid, una dupa alta, cea finala ducandu-ne pana aproape de cota 1400 m, cu un Carp ce rar am mai intalnit in aceasta perioada din an.

Ce va recomandam daca doriti sa mergeti primavara la schi?

Sa ajungeti devreme pentru a evita aglomeratia din parcare si de la casierie.

Sa verificati site-urile meteo si informarile facute pe pagina de Facebook a Gondelei Sinaia.

Sa achizitionati skipass online pentru a nu mai fi nevoiti sa stati la casierie.

Sa ceruiti corespunzator schiurile pentru zapada de primavara.

Musai crema de protectie solara. Te poti pricopsi cu arsuri puternice de la soare primavara la munte, chiar daca stai cateva ore.

Nu renuntati inca la cauciucurile de iarna, drumul pana la cota 1400m este deschis dar destul de prost. Dupa parerea mea nu se merita urcat cu o masina mica.

Incercati sa va hidratati, si nu cu alcool!

Casca de protectie si ochelarii cu anti-reflexie, chiar daca poti renunta la geaca.

Recomandam folosirea instalatiilor noi, din mai multe argumente printre care, acces la mai multe partii, mai confortabile. Sunt insa mai nesigure si ceva mai scumpa cartela de skipass.

In concluzie nu putem spune decat ca iubim schiul de primavara, vibe-ul pe care ni-l aduce si cum intr-o singura zi te incarci cu energie pozitiva. 

Planuiam sa mergem si saptamana aceasta insa sezonul de schi s-a incheiat brusc la Sinaia din cauza unor defectiuni tehnice la instalatiile pe cablul. 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Magia schiului de primavara. Despre clasica turade schi la Sinaia din aprilie

Comments are closed.