Back to the future sau ochelarii inteligenti RideON

Nu e nou produsul, dar merita vorbit despre acesti ochelari, mai ales ca promit a fi primii cu realitate augmentata. Pentru pasionatii de IT si gadgeturi, sunt o adevarata bijuterie si pun pariu ca inteleg pe indelete tehnologia pusa in ei.  Sa vedem din privinta ‘muritorilor’ daca se merita sa incerci a folosi pe partie acesti ochelari si cum ne pot ajuta sau incurca.


31lKewgA-V1_VN-jPnEF6opFKmP4u4JbEuTIZn8IUSwSh_AhiHIXfb_rtlFKWsD9H5b4JA=s2048


Ce stiu sa faca?

Te ajuta sa interactionezi cu ceilalti posesori de ochelari de acest tip si iti ofera informatii pe display, in campul visual, in timp real. Utilizand aproximativ aceeasi tehnologie ca avioanele de vanatoare (castile pilotilor), poti activa campurile din raza vizuala, doar privindu-le. Iti permit sa interactionezi cu prietenii tai si sa comunici cu ei in timp real prin mesaje sau voce. Deja clasice functiile de inregistrare a imaginei si sunetului sunt prezente si pe aceste dispozitive. Nu stiu cat de bine functioneaza, insa creatorii se gandesc si la siguranta noastra, asa ca promit sa nu ne incurce cu informatii inutile cand te vei misca. Iti detecteaza automat acest lucru si opreste functiile ce iti pot distrage atentia.

20150117075213-15_feet_display.jpg-1421509933

Avantaje?

Nu mai ai nevoie de alte ceasuri sau telefoane inteligente si mainile iti sunt mereu libere. Riscul de a te pierde sau a nu sti unde te afli, dispare deoarece iti ofera o grafica complexa cu harta detaliata, incarcata in prealabil pe cardul de memorie, un soi de GPS specializat pentru ski. Realitatea augmentata are menirea sa nu orbeasca precum un monitor, ci iti configureaza imaginile proiectate in 3D, intr-un spatiu care nu te deranjeaza din punct de vedere al distantei, mult mai real.20150119055958-IMG_0631.JPG-1421675998

Specificatii?

240 grame,  1,2 Ghz dual core ARM Cortex,  doar HD camera2200 mAh, zic ei pentru 8 ore de utilizare sau 24 de standby (la munte ma indoiesc sa fie adevarat, din pricina frigului), conectivitate prin micro USB, Bluetooth 4.0 si un system de operare Android 4.4.1.
Daca sunt suficiente sau nu vom vedea la momentul testarii in conditii de partie, soare, viscol si frig.

image36

Pentru viitor?

Ne promit mai multe functii si jocuri pentru a diversifica modalitatile de entertaiment. Practic iti vor uni toate functiile dispersate intr-un singur device. Deja se face si o aplicatie speciala care va functiona concomitent cu ochelarii si va fi disponibila pentru download la aplicatiile de mobil. Nu este mandatorie functia, dar aceasta iti permite conectarea cu prietenii prin aplicatiile retelelor de socializare.

RideOn-5

Concluzie

Ideea este buna si pun pariu ca va functiona. Din punctul nostru de vedere, sportul de iarna este ceva intim si nu ai nevoie de mijloace care sa iti ingradeasca simturile. Suntem deja performanti si fara aceste gadgeturi. Poti sta  pe un playstation in living daca iti place acest gen de interactiune cu mijloacele media avansate. Produsul este destinat persoanelor pasionate de tehnologie sau de noutati absolute. Dar, pentru ca are si functii bune, sa nu ne grabim cu criticile. In zona de socializare sunt excelenti, iar pentru siguranta ta, pot vedea o folosire utila, in prisma localizarii prin GPS. Dat fiind ca sunt dezvoltati de o echipa tanara si entuziasta, noi suntem de parere ca acest produs va avea succes, daca va pastra echilibrul corespunzator intre tehnologie si realitate.


lunettes-ski-realite-augmentee-rideon


Mai multe informatii pe:

https://www.indiegogo.com/projects/rideon-the-first-true-ar-goggles-for-snow-sports#/

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Back to the future sau ochelarii inteligenti RideON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *