Cum functioneaza schiurile cu chip incorporat?

Tehnologia isi face facuta prezenta si in dezvoltarea noilor modele de schiuri. Evolutia materialelor vine in la pachet cu implantarea unui chip de control care face ca schiul sa fie mai usor de controlat. Dezvoltate initial pentru competitie, unde tolerantele mici pot face diferenta intre locul 1 si 2, mai nou au ajuns pe rafturile magazinelor la preturi relativ accesibile. 


KERS 2


Principalele probleme intampinate pe o partie care nu este perfecta sunt reprezentate de vibratiile produse, flexibilitatea si manevrabilitatea schiurilor folosite. Chiar daca materialele si tehnologiile folosite au evoluat intre timp, aceste probleme inca sunt prezente si nu au fost eliminate. Asadar vine in discutie electronica si chipurile integrate in schiuri.


Screen-shot-2011-02-28-at-22.23.34


  • Cum functioneaza aceasta tehnologie?

In esenta , functionalitatea acestei tehnologii consta pe scurt in ideea unui acumulator care furnizeaza un plus de forta si acceleratie schiului la iesirea acestuia din curbe si „catapulteaza” schiorul la inaltimea urmatorului viraj. Cand un schi intra in curba atinge apogeul capacitatii sale de flexare. Microchip-ul integrat in constructia schiului conduce catre coada acestuia energia rezultata din forta de frecare a fibrelor inteligente in momentul intrarii in curba (adica atunci cand suporta acel punct maxim de flexare). In urma acestei actiuni de conducere a energiei pe un traseu bine stabilit de microchip, schiul va obtine suplimentar un efect de intarire/rigidizare la iesirea din curba, un recul care instantaneu potenteaza schiul cu maxim de acceleratie pentru iesirea din viraj.

Ne asteptam ca pe viitor aceasta tehnologie sa ia amploare si sa poti modifica optiunile acestui chip. Aplicatiile mobile, gadgeturile inteligente vor putea comunica cu chipul si oferi date si rezultate in timp real, totodata imbunatatind si performantele sportivilor.



*sursa: www.youtube.com


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *