Wishlist: La schi in Japonia „patria powderului”

12 metri de powder? Cum iti suna, iubitorule de zapada? Unii ar zice ca vorbim despre ceva ireal, altora le-ar sclipi ochii, altii ar intreba „unde?” si si-ar pregati bagajele. Si totusi, daca ti-as spune ca exista un astfel de loc, unde zapada masoara peste 12 m, este usoara ca puful de gasca si uscata ca cea mai fina pulbere, m-ai crede?! Un asemenea loc exista si se numeste Japonia

Desi la capatul celalalt al lumii, Japonia, este una din cele mai tari destinatii pentru schiat in ultimii ani, preferata de tot mai multi iubitori de zapada. Pe langa atractiile turistice, mancarea delicioasa, oamenii primitori, putini oameni stiu ca aici ai parte de cea mai usoara si uscata zapada de pe glob. 

Calitatea zapezii din Japonia nu mai este intalnita nicaieri in lume, iar aceasta veritabila fabrica de zapada poate produce intre 12 si 18 m de zapada pufoasa, adica RAIUL schiorilor si snowboarderilor. Nu e de mirare ca Sapporo, cel mai mare oras de pe insula Hokkaido, ocupa locul 2 in topul celor mai inzapezite orase din lume. 


powder

 

Aceasta zapada usoara si uscata apare datorita unor combinatii speciale dintre clima si asezarea insulei, astfel incat se creeaza furtuna perfecta. Nu intru prea mult in detalii, insa zapada din Japonia este rezultatul interactiunii vanturilor uscate si reci din Siberia cu umiditatea din Marea Japoniei care ajuta la formarea unor nori ca niste bureti uriasi incarcati cu multa apa. Vantul uscat si rece siberian stoarce pana la ultima picatura din acestia, declansand astfel ninsori abundente, cu fulgi uscati si usori. 


 

0_ue_07_mod


0_ue_02_mod


Datorita acestor conditii nemaintalnite in alte zone, Japonia a devenit patria powderului perfect, iar japonezii au profitat de acest avantaj, construind de-a lungul anilor peste 500 de statiuni. Apropierea de Australia face ca aceasta destinatie sa fie una preferata de australieni, dar nu numai. 

Daca nu te-am convins sa iti treci Japonia in lista cu destinatii speciale pentru schiat macar o data in viata, atunci spune-mi tu unde as putea gasi powderul perfect!

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Wishlist: La schi in Japonia „patria powderului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *