Instalatii pe cablu incalzite? Yes, please. Unde? In Japonia

Japonia este recunoscuta pentru calitatea zapezii pentru off-piste, atragand anual o multime de turisti din intreaga lume. Anul acesta, Japonia se lauda cu modernizarile din statiunea de schi Hanazono Niseko. Aici au inaugurat noi instalatii pe cablu incalzite, cu scaune din piele, suspensie individuala, vedere panoramica si protectie la intemperii.

Aceste transformari au loc dupa abia 30 de ani in care nu au mai fost facute investitii de amploare in zona.

”Am optat pentru cele mai bune specificatii. Nu exista in lume un alt sistem atat de avansat si ofertant precum instalatiile din Hanazono. Sunt un fel de Ferrari al instalatiilor de transport pe cablu.”

Colin Hackworth, reprezentant statiune Hanazono

A fost instalata o noua telegondola si ”Ferrariul telescaunelor”, asa cum a fost numit noul telescaun. Este dezvoltat de compania POMA si ajutat pe partea de design de catre celebra companie Pininfarina din Italia. Acesta din urma are o capacitate de 6 persoane, tapiterie din piele cu broderie, scaune incalzite si suspensie, capabil sa urce 3085 persoane / ora.

Citeste si: Wishlist: La schi in Japonia „patria powderului”

Sistemul de telegondole numit Symphony va avea aceleasi performante si echipari luxoase, ca si celelalte instalatii pe cablu incalzite. Amintim vedere panoramica, suspensii individuale, 10 locuri / cabina si o viteza de urcare de 5m/secunda. Pistele de schi au fost si ele extinse, putand fi practicat si schiul pe timp de noapte.

Asadar, vechile statiuni de schi din Japonia incep sa capete aspecte moderne si sa pregateasca viitorul cu echipamente moderne si performante.

Olgu

Have less! Do more! Be more!