Cum e mai bine? Inchiriem echipamentul pentru schi sau il cumparam?

Cum e mai bine? Inchiriem echipamentul pentru schi sau il cumparam?

O intrebare cheie pentru iubitorii de zapada. Majoritatea va zice ca e mai bine sa inchiriezi daca esti incepator, in timp ce, pentru cei care stiu sa se dea, sfatul e sa isi cumpere propriul echipament.

Si totusi care ar fi cea mai buna recomandare? Well, raspunsul e…depinde. Sunt destule argumente in favoarea fiecarei variante si totul depinde de cat de des te dai, unde te dai, cum te dai.

Inchiriem echipamentul pentru schi sau il cumparam

Clapari / Booti

Pentru clapari/booti de preferat ar fi sa ai propriile incaltari din motive de igiena si pentru ca trebuie sa ti se potriveasca perfect pe picior.

In primul rand o pereche de incaltari nepotrivite  iti pot crea disconfort intreaga zi.  Pot provoca dureri de picioare si chiar rani care te vor impiedica sa te mai dai cateva zile.

In al doilea rand o marime nepotrivita sau un clapar/boot care nu vine perfect pe picior te poate destabiliza si nu vei putea controla schiul/placa la performanta maxima.

Recomandarea e sa iti cumperi proprii clapari / booti. Mergi in magazine, probeaza, cere parerea consultantilor din shop-uri, vezi ce ti se potriveste cel mai bine. Daca te duci pentru prima data la schi si mai ales in afara tarii, sfatul e sa iti inchiriezi ca sa vezi daca iti place acest sport, iar daca ti-a intrat virusul in sange, cumpara-ti incaltarile!

Schiuri / Placa de snowboard

Daca esti in vacanta si vrei sa te dai ocazional, nu arunca banii pe schiuri / placa. Nu vei face decat sa adaugi inca un obiect in casa de pe care trebuie sa stergi praful. In schimb daca esti un impatimit care adora iarna si zapada si care isi petrece destul timp pe partie, atunci preferabil ar fi sa iti iei propriul echipament.

Inchiriem echipamentul pentru schi sau il cumparam

Avantajele achizitionarii schiurilor / placii

  1. Avand propriile echipamente de dat te vei obisnui cu ele si vei sti cum sa le folosesti astfel incat sa scoti ce-i mai bun din ele. Iti vei putea seta legaturile pentru propriile incaltari si le vei putea potrivi stilului tau e dat. Vei avea echipamentul personalizat dupa conformatia ta, nu ca in cazul celor inchiriate care sunt multi – ajustabile.
  2. E posibil sa iesi mai ieftin decat daca ai inchiria. Spun posibil pentru ca si aici ai cateva variabie de care trebuie sa tii cont. In primul scenariu, daca te dai hardcore si iti petreci minim doua saptamani pe partie iti poti amortiza costul investitiei chiar si intr-un sezon. Gandeste-te ca ai costuri suplimentare cu intretinerea. In al doilea scenariu, ai putea lua in calcul varianta inchirierii daca te deplasezi in afara tarii la schi, cand ai avea costuri suplimentare cu transportul cu avionul. In cazul asta nu as mai recomanda achizitionarea propriului echipament.
  3. Nu iti mai bati capul sa stai la cozi dimineata cand e cea mai buna zapada sau si mai rau – sa stai sa iti astepti gasca sa inchirieze in timp de ai putea foarte simplu sa te urci in telegondola si sa te dai – rememberno friends on a powder day!” 

Inchiriem echipamentul pentru schi sau il cumparam

Avantajele inchirierii schiurilor / placii

  1. Iti poti alege perechea de schiuri / placa in functie de starea vremii. Pasionatii vor investi in echipamente diferite pentru powder  sau pentru partie batuta, insa cei care nu vor sa se complice isi pot inchiria echipamentul in functie de starea vremii, mai ales daca pleci in afara tarii si ai zile in care vreme se schimba.
  2. Nu iti mai bati capul cu transportul. Vei avea un bagaj mai light si nici nu vei mai plati taxe suplimentare la aeroport pentru bagaj. Stim cu totii cat de voluminos e un bagaj pentru vacanta la schi.
  3. Nu iti mai faci griji cu intretinerea echipamentului. Stii sigur ca cei de la centrele de inchiriat au grija sa le ascuta si sa le ceruiasca bine inainte de a inchiria.
  4. Posibilitatea de a testa mai multe modele. Centrele din Europa au in gama lor unele din cele mai noi modele de echipamente, astfel ca vei putea testa inainte de a face o achizitie. La noi mai slabut cu inchiriatul, de obicei centrele de inchiriat cumpara gamele „expirate” din marile centre din statiunile consacrate din Europa, asa ca recomandarea asta vine pentru cei care vor merge sa se dea in afara.

Deci? Cumparam echipamentul pentru schi sau inchiriem?

Concluzia o trageti voi in functie de nevoile voastre! Nu as putea fi radical in a alege o varianta, tocmai pentru ca depinde de prea multe variabile, insa sunt ferm convins ca veti cantari intelept avantajele expuse astfel incat sa faceti alegerea corecta.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *