Ultimele pregatiri pentru incepererea noului sezon de iarna

Desi nu ne asteptam ca iarna sa se instaleze atat de repede in Romania, iata ca anul acesta un val de frig si precipitatii a acoperit tara noastra incurajand astfel administratorii domeniilor schiabile sa puna in functiune instalatiile de produs zapada artificiala si sa isi faca planuri de deschidere a partiilor mult mai devreme.

In Azuga tunurile de zapada functioneaza de cateva zile, astfel incat partia Cazacu se poate lauda deja cu 20 cm de zapada la baza. La inaltime, stratul de omat masoara mult mai mult, dat fiind faptul ca a si nins. Administratorii partiei spera ca pana de 1 decembrie, acestea sa poata fi deschise pentru turisti, in prezent fiind efectuate lucrari si pe partia Sorica, nu doar pe Cazacu. Inca nu au fost postate preturile cartelelor pentru sezonul 2018-2019 (aici puteti vedea preturile de anul trecut ca sa va faceti o idee)


Imaginea articolului Tunurile de produs zăpadă artificială, puse în funcţiune la Azuga. Care este stratul de zăpadă pe pârtie


In Poiana Brasov, se lucreaza intensiv pentru pregatirea partiilor, insa pe pagina Primariei Brasov, turistii sunt informati ca: ‘‘În acest moment nu se schiază pe nici o pârtie din Poiana Brasov. Vom anunța public momentul în care domeniul schiabil se va deschide. În acest moment există riscul producerii de accidente având în vedere ca stratul de zăpadă nu are grosimea și consistenta necesare.”  Asteptam cu interes vestea deschiderii partiilor si va vom tine la curent cu starea acestora. Preturile cartelelor pentru sezonul 2018 – 2019 pot fi consultate aici.


Fotografia postata de Dorin Dragoi.
via Facebook – Dorin Dragoi

In Sinaia, instalațiile de zăpadă artificială sunt gata de funcționare, au amplasat garduri (para-zăpezi) noi și solide pe pârtiile din Valea Soarelui, mașinile de bătut zăpada sunt pregătite, iar balizele și semnalistica așteaptă să fie folosite. De acum, totul depinde de temperaturi și de evoluția lor. Prognozele sint optimiste și anunță ninsori și valori negative în următoarea perioadă.” (conform paginii de Facebook Gondola Sinaia)

Si in Busteni, administratorii se pregatesc intens pentru inceperea sezonului 2018-2019. Acestia au achizitionat 3 tunuri de zapada care vor ajuta la crearea unor conditii optime pentru iubitorii de sporturi de iarna.


via Domeniul Schiabil Kalinderu

Scaderea temperaturilor a favorizat producerea zapezii artificiale si la Straja, astfel ca de 1 decembrie aici se va putea schia.  Straja dispune si de instalatie nocturna, ceea ce va fi pe gustul iubitorilor de zapada carora nu le ajunge ziua pentru a se da.  Anul acesta, statiunea a beneficiat de investitii serioase, astfel ca in acest moment pune la dispozitie 1 gondola, 5 teleschiuri, 4 telescaune, dar si 23 de tunuri pentru producerea zapezii artificiale. Si ca bucuria sa fie si mai mare, tarifele pentru instalatiile de urcare pe cablu vor ramane la fel ca anul trecut.

Anul acesta se va putea schia si pe partia Rarau de la Campulung Moldovenesc. Dupa ani in care instalatiile nu au putut fi puse in functiune din diverse motive, iata ca asteptarea aproape ca a luat sfarsit. Recent a fost asfaltat drumul care duce la partie, iar pana la deschidere nu mai e decat un pas. 

La Cavnic, temperaturile scazute au contribuit la decizia de a pune in functiune tunurile de zapada din timp, iar de 1 decembrie se va putea schia si aici. Preturile pentru noul sezon pot fi consultate aici.

Stim ca entuziasmul e mare si ca vor fi destul care vor incerca sa treaca peste indicatiile administratorilor de partii si care vor dori sa dea o prima linie inaintea celorlalti, insa va recomandam sa fiti prudenti, sa va luati toate masurile de protectie ca sa aveti un sezon cat mai indelungat. Sa ne vedem cu bine pe partii!


 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *