Inconstienta si nerespectarea avertismentelor fac victime in muntii Retezat

Desi au fost emise o serie de avertizari cu privire la pericolul reprezentat de avalanse in aceasta perioda in Carpati, se pare ca acestea au fost ignorate si iata ca trebuie sa dam vesti proaste. In cursul zilei de azi, a avut loc o avalansa in muntii Retezat, care a surprins un grup de 51 de persoane, aflate pe un traseu interzis. Grupul era alcatuit din elevi aflati in tabara si erau insotiti de un profesor. Doi dintre acestia, in varsta de aproximativ 13 si 14 ani, au fost ingropati de valul de zapada, astfel ca nu au supravietuit.



Echipele de salvare au intervenit in recuperarea supravietuitorilor si incearca sa ajunga la cadavre. Operatiunea este ingreunata din cauza pericolului reprezentat de cantitatea mare de zapada cazuta zilele acestea in zona respectiva (aproximativ 80 cm), de instabilitatea stratului nou de zapada si de iminenta unor noi avalanse.


*sursa : Digi 24


Reamintim ca au fost emise mai multe avertismente cu privire la pericolul declansarii de avalanse in muntii Carpati si va recomandam sa aveti grija daca intentionati sa va aventurati pe trasee montane in aceasta perioada. 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *